Fotball

Her er Sinyan med på sin første trening – kan være aktuell mot KBK

Midtstopperen var med på sin første økt med laget onsdag. Nå kan han få spilletid allerede mot Kristiansund.

Sheriff Sinyan under onsdagens MFK-trening. Bjørn Brunvoll

 • Daniel Nerli Gussiås

MOLDE: I går ble Sheriff Sinyan klar for Molde Fotballklubb. Den gambiske landslagsstopperen signerte en treårsavtale med klubben, og gjennomførte i dag sin første trening med sine nye lagkamerater. Erling Moe er glad for at han endelig fikk signeringa på plass, etter lengre tids usikkerhet.

– Det var godt at vi klarte å lande dette nå. Vi har fått inn en midtstopper som vi skal være med å utvikle til å bli en toppspiller. Han er allerede på landslaget, og har flere av de egenskapene vi ser etter. Han er rask, god i lufta og er bra med ballen. Sheriff har spilt midtbane før, så han er også godt vant til å behandle ball. Nå skal vi jobbe godt med posisjonering, kroppsstilling og den biten, sier Erling Moe til Romsdals Budstikke om sin nye forsvarsspiller.

Erling Moe med Sheriff Sinyan i forgrunnen. Bjørn Brunvoll

Sinyan virket svært spillesugen under økta på Aker stadion onsdag. Moe utelukker heller ikke at han kan være aktuell allerede mot KBK.

– Nå har han spilt igjennom hele vinteren, og var i kamp forrige fredag. Nå får vi se hva vi ender på, men han er høyaktuell til å være med allerede i morgen, sier treneren.

Sist startet Martin Ellingsen i midtforsvaret, etter at Stian Rode Gregersen måtte melde forfall på grunn av en smell han pådro seg mot Start. Under dagens trening trente Gregersen først alternativt, før han var med på spillsekvensene mot slutten av økta. Dermed er det lite trolig at Sinyan blir å finne fra start.

– Smellen satt litt mer i enn hva vi trodde, men vi testet Stian ordentlig i dag. Det så ut til å gå bra, så jeg går ut i fra at han kan være med, sier Moe, samtidig som han melder at Kristoffer Haugen fortsatt sliter, og er uaktuell til møtet med KBK.

Stian Rode Gregersen trente store deler av økta alternativt. Erling Moe regner likevel med å ha kristiansunderen klar til kampen mot KBK. Her er midtstopperen sammen med medisinsk koordinator i MFK, Lars Håvard Sæbø. Bjørn Brunvoll

– Blitt tatt godt i mot

Sinyan selv var i strålende humør etter å ha hatt sin første økt med laget, og føler seg klar til å kunne gå inn med en gang.

– Det var godt å være med på treninga. Jeg har fått et godt førsteinntrykk og blitt tatt godt i mot. Jeg kjente et par av gutta fra før, så det blir ikke noe problem å komme inn i gruppa. Jeg er klar til å spille i morgen, så det er egentlig bare opp til trenerteamet, sier Sheriff Sinyan til Romsdals Budstikke.

Han legger ikke skjul på at nivået på treninga var et klart steg opp fra det han har vært vant med i Lillestrøm.

– Man merker det. Det er bedre spillere og høyere kvalitet. Nå hadde vi en relativt rolig økt siden det er kamp i morgen, men man merker at alle her har et høyt nivå, sier forsvarsspilleren.

Les også

Her er Moldes nye midtstopper på plass: – En stor dag for meg

– Langvarig interesse

Ole Erik Stavrum forteller at prosessen rundt overgangen var travel i går. Først klokka 19.00 ble kontrakten underskrevet. Han mener Sheriff nå kan bli en bauta i MFK, og sammenligner ham med en annen stor Molde-spiller.

– Det var en hektisk dag i går, med én spiller ut og én spiller inn. Det tok ei stund før vi fikk kontroll på det, så vi var veldig fornøyd da det var i boks. Sheriff er en vi kan utvikle til å bli en klassespiller i Eliteserien, som også har potensiale for et videresalg. Han har fart, teknikk, styrke og spilleforståelse. Han minner oss egentlig litt om Ruben Gabrielsen, men med et utgangspunkt som er bedre med ballen. De er litt like som typer. Klarer vi å utvikle ham like bra som vi gjorde med Ruben, har vi en kjempespiller, sier Stavrum til Romsdals Budstikke.

Han avslører at de la inn det første budet på Sheriff allerede i januar. Derfor var dette slett ingen panikksignering, noe vi sjelden ser fra MFK.

– Vi har hatt ham på radaren i et lite år. Vi var i dialog og la inn bud på ham allerede i januar. Da fikk vi ikke til ei løsning. Det er med andre ord ikke slik at denne signeringa var noe vi kom på klokka 18 i går, på vinduets siste dag. Dette er et tilfelle av en veloverveid avgjørelse som vi har brukt god tid på, men som vi klarte å lande først i går.

Les også

Her signerer Moe kontraktsforlengelsen: – Jeg er på den beste plassen det går an å være

Les også

Midtstopper ferdig i Molde: – Overrasket

– Ny opplevelse

Signeringa var den første Erling Moe har vært med på som har dratt såpass ut i tid. Det var en ny opplevelse for den rutinerte fotballmannen.

– Jeg har ikke vært med på et slikt tilfelle før, så det var noe helt nytt for meg. Det ble en hektisk opplevelse, ler treneren.

Den administrerende direktøren beskriver dialogen med LSK som en fin og ryddig prosess, hvor de til slutt klarte å komme til en enighet.

– De ville ha sitt og vi ville gi vårt. Vi fant et nivå på avtalen som begge kanskje er litt misfornøyd med, men da er det vel en god avtale, sier Stavrum lattermildt, som naturlig nok ikke vil røpe detaljene i overgangen.

Les mer om

 1. Molde FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Her er Moldes nye midtstopper på plass: – En stor dag for meg

 2. FOTBALL

  Dette er grunnen til at Sinyan ikke har startet for Molde

 3. FOTBALL

  Rbnett erfarer: Dette blir Moldes nye midtstopper

 4. FOTBALL

  Bekreftet: Sheriff Sinyan er Molde-spiller

 5. FOTBALL

  Frustrert etter baklengsmålet: – Jeg skulle hatt frispark

 6. FOTBALL

  Moe om sitt nye forsvar: – Jeg synes de gjør en god jobb