Fotball

«Det er ikke mulig å prestere verre»

Viking-blogger trekker frem kun én spiller som positiv etter tapet mot Sandnes Ulf.

Ingve Bøe blogger om Viking for Aftenbladet. Foto: Jarle Aasland

 • Ingve Bøe
  Ingve Bøe

Det var kun et lag som hadde løst billett til dette lokalderbyet. Nemlig de lyseblå. Ikke en eneste Viking-spiller var med på notene. Ballen gikk for tregt. Alltid. Vi var for langt unna motstanderen. Alltid. Vi tapte viktige dueller. Alltid. Det skulle ikke vært mulig.

Skuffelsen over å se et lag som absolutt ikke var påskrudd, sitter enda i hjernebarken. Jeg kan ikke forstå at det skal være så vanskelig å fatte at her må det tøff lut til for å vinne.

Jeg har selv vært med på tape mange kamper. Jeg kan ikke erindre at noen av disse ble forårsaket av laber og «pinglitt» framførelse. Alt manglet. Taktikken, om det var noen, ble absolutt ikke fulgt.

 • LES MER OM LOKALOPPGJØRET HER: Sandnes-revansje og deilig seier i åttende forsøk mot Viking.

Jeg proklamerte før kampen at jeg egentlig driter i finspill. Underforstått: Trø motstanderen ned i støvlene. Vi var ikke i nærheten. All ære til Sandnes Ulf som kledde av oss og gjorde det meste rett. De to første målene kom på såkalte halvsjanser. Sånn gavmildt, «her har du ballen. Det er bare å score».

Før jeg hadde satt meg sto det 2-0. Jaja. God tid igjen, tenkte jeg. Det var det bare å glemme. De lyseblå var i manko på tribunen. Men det virket som om de hadde en ekstra på banen konstant. Det går ikke an å starte slike kamper med å spille såkalt fin fotball. Regner med dere viste at kynisme og det å vinne egne dueller var nøkkelen. Lemping i bakrom med ettertrykk er resepten når underlaget ikke er biljardbord.. Alt gikk i sirup. Og fintene en eller annen plass ute på vår høyre side bar aldri frukter. Sirup.

Ferdig snakka. Gidder egentlig ikke rakke ned på noen spesielt. Vi tapte ikke fordi at vertene var veldig gode, men fordi vi var elendige. Dette tapte vi på grunn av mangel på lagånd. Vi røyk på en smell fordi Sandnes Ulf var best i alt og tok kampen den veien de ønsket.

Jeg så absolutt ikke den komme da jeg to og en halv time før kampstart tråkket på banen og gledet meg til å se sugende taklinger samt en gnist fra begge lag som kun et derby kan provosere fram.

Det var kun én positiv ting i løpet av kampen. Østensen. Han bør spille fra start neste gang. Det er bare å gjøre plass. Fordi akkurat nå er det meget god plass. På en måte.

Dette tapet var et treneransvar. Og et spilleransvar. Knappene ble aldri skrudd på. Hvorfor får dere i sammen finne ut i løpet av neste uke. Det kan kun bli bedre.

Vi er enda med i hatten. Men akkurat nå er den møllspist så det holder. Når og om Sogndal slår MIF så er vi fremdeles med i opprykksjaget. En til lignende kamp, så er det bare å vrake drømmen.

Det eneste positive er at det ikke er mulig å prestere verre. Det er da alltid noe….

Les mer om

 1. Viking FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  «Grip dagens mulighet. De tre neste kampene vil fortelle mye om hvordan sesongen vil ende til slutt»

 2. FOTBALL

  «Sandnes Ulf blir tøffere å slå denne gangen. Det er jeg overbevist om»

 3. FOTBALL

  «Kjære Viking-venn. Kom og bistå våre gutter i selskapet som holdes i kveld.»

 4. MENINGER

  Viking-bloggen: «Er det et spissbytte på gang?»

 5. FOTBALL

  Bøe-bloggen: «Mjøndalen er et lag vi absolutt må holde bak oss ut året.»

 6. FOTBALL

  Ingve Bøe mener Viking har en stor utfordring: «Viktig å få på plass om det skal holde helt inn»