Fotball

Krisemøte i HamKam i natt

<p>Tor Rullestad jobbet i går kveld og utover natta med å få noen til å betale gjelda til fotballagenten Ton Poldner. I tillegg er klubben avhengig av at formannskapet i dag går med på å slette gjelden til Briskebyen Eiendom 1.</p><br></br><br></br>

rullestadny

  • Marius Skjelbæk
  • Rune Steen Hansen

briskeby

HAMAR: HA-sporten avslørte i går at fotballagenten Ton Poldner var en av de to siste kreditorene som ikke hadde gått med på HamKams akkordforslag . I dag kan vi avsløre at den aller siste kreditoren er Briskebyen Eiendom 1 AS. Det er det kommunalt eide selskapet som blant annet leier ut lokalene til HamKam på Briskeby.

Etter det HA-sporten forstår, skal HamKam skylde selskapet husleie for hele 2008. Det skal heller ikke være gjort opp for treningsavgift for deler av 2007 og 2008 på Børstad. Totalt skylder HamKam eiendomsselskapet flere hundre tusen kroner.

HamKams daglig leder Tor Rullestad ønsket heller ikke i går å kommentere kreditorsituasjonen, men han kunne bekrefte at de jobbet på flere fronter for å komme i mål.

(Artikkelen fortsetter)

SKYLDER POLDNER: HamKam prøver å finne penger så de kan betale gjelden til fotballagenten Ton Poldner.

Møte i natt

Klokka 22 i går kveld skulle Rullestad i et møte. Etter det HA-sporten erfarer, var Poldner-saken et viktig poeng på det møtet. Rullestad møtte da personer som kanskje kan hjelpe HamKam med å overta forpliktelsene overfor Poldner.

Og kanskje kan Rullestad og HamKam komme i mål med positiv egenkapital i løpet av dagen.

Det gjør de hvis formannskapet i Hamar i dag vedtar å gå med på gjeldssaneringen på vegne av Briskebyen Eiendom 1 AS. Styreleder Hans Kolstad bekreftet nemlig i går at saken skal opp i formannskapet i dag. Men han sier også at det ikke er noen enkel sak

– Det er komplisert og problematisk. Det er frist onsdag og vi tar en konklusjon da.

– Hva går det ut på?

– Det har jeg ingen kommentar til.

– Hvor mye penger er det snakk om?

– Det har jeg ikke lyst til å uttale meg om, sier Kolstad.

Poldner like negativ

HA-sporten var også i kontakt med Ton Poldner på nytt i går. Men han hadde ikke noe nytt å melde.

– Svaret jeg ga mandag, gjelder. Jeg kommer ikke til akseptere kravet, sier Poldner, som legger til at han mener HamKam og avgåtte klubbdirektør Truls Haakonsen lovet betaling av oppholdene hans i Norge.

– Det fikk jeg ikke alltid. Slike ting er med på å gjøre at jeg ikke aksepterer dette forslaget, sier Poldner.

Etter det HA-sporten forstår, tar HamKam-ledelsen signalene fra Poldner på alvor. Samtidig som de håper i det lengste at Poldner skal gå med på gjeldssaneringen, har de innsett at de også må prøve andre muligheter i forhold til Poldner.

En mulighet er å få en samarbeidspartner/kreditor til å ta over Poldners krav. På den måten kan de også få gjennomført gjeldssaneringen med de øvrige kreditorene.

250.000 fra hovedlaget

Det endelige svaret får vi ikke før i dag, men hvis formannskapet sier ja i dag og Poldner-saken løser seg, vil HamKam i praksis stå med positiv egenkapital.

For etter det HA-sporten erfarer, har HamKam jobbet fram flere inntektsbringende tiltak som også skal dekke opp de siste to millionene av gjelden de sitter igjen med etter gjeldssaneringen.

I den sammenheng kunne Tor Rullestad i går komme med en meget gledelig melding.

– Vi har faktisk fått 250.000 kroner av hovedlaget i HamKam. Det er helt fantastisk at de gjør dette for oss i den situasjonen vi er i nå. Dette er penger som kommer veldig godt med nå, sier Rullestad.

Men først er HamKam altså avhengig av hjelp fra både formannskapet og en eller flere samarbeidspartnere til å løse problemet med de to siste kreditorene.

Les mer om

  1. Fotball 1. div