Fotball

Maktet ikke score

<p><strong>LERKENDAL (<a href="http://www.adressa.no">adressa.no</a>):</strong> Piping da Rosenborg gikk ut fra Lerkendal uten scoring igjen.</p>

Trondheim 20120520.Eliteserie i fotball 2012, RBK-ODD Grenland. Rosenborg møter ODD på Lerkendal Rosenborgs Steffen Iversen (bak) i duell med Odds Fredrik Semb Berge (foran) under eliteseriekampen mellom Rosenborg og ODD Grenland søndag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim.Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: Alley, Ned

 • Nils Christian Mangelrød

ROSENBORG — ODD GRENLAND 0-0:

Det var ventet et revansjesugent Rosenborg-lag til kampstart. I stedet var de første tjue minuttene slappe i tempo, uten sjanser og søvndyssende. På toppen av det måtte Borek Dockal ut med skade etter 20 minutter. Men alt gikk tregt i første omgang og det tok også flere minutter før Dockal fikk en erstatter.

 • Vi følger Rosenborg: Siste nytt om klubben her

Det tok 26 minutter (!) før den første sjansen kom, ved Markus Henriksen. Det var en meget sterk enkeltprestasjon som RBK trengte, for det var mangel på mønster i spillet. Henriksen brøt spillet, ruset frem alene og vendte av Odd-forsvare på herlig vis, men satte ballen like utenfor fra 15 meters hold.

Sammen med Ole Selnæs' herlige frispark var det de eneste lyspunktene i 1. omgang. Men frisparket var til gjengjeld av Beckham-klasse og hadde fortjent bedre enn et klokkerent stolpetreff.

Heller ikke Rade Prica fant veien til nettmaskene da han fikk sin halvsjanse fra 15 meter. En alt annen enn underholdende og velspilt første omgang.

I 2. omgang var Rosenborg i støtet fremover fra første spark på ballen. Innen to minutter hadde Daniel Fredheim Holm headet like over og rett etterpå ropte Rade Prica på straffe.

Men selv om det var enveiskjøring i spillretningen, klarte ikke Rosenborg å omsette spillet i mål eller store målsjanser. Ikke før Simen Wangberg klinte til med hodet etter at timen nesten var spilt.

Statistikksenter Eliteserien:

Rosenborg fortsatte å holde trøkket mot Odd-målet, men vartet likevel ikke opp med stort spill. Det var skuffende slapt på banen i lange perioder da kampen tikket mot full tid i takt med solnedgangen over stadion, helt til Rade Prica tåstusset et langt innlegg rett på Andrè Hansen fra kloss hold.

Ballen gikk heller ikke inn da Selnæs igjen ladet foten på overtid. Dermed ble det en kjap pipekonsert på Lerkendal for 0-0 da dommeren blåste av kampen. Misnøyen var tydelig.

 1. Les også

  Rosenborgs kriseuke

 2. Les også

  Ingen operasjon for Dockal

 3. Les også

  - For dårlig

 4. Les også

  Nesten som seier for Odd

 5. Les også

  Nordlie: - Ranheim kan takke oss

 6. Les også

  Dårligste på ti år

 7. Les også

  Her jubler Søderlund i Stabæks åttende tap

 8. Les også

  Sandnes Ulf møtte overmakten

 9. Les også

  Sigurdarson reddet Lillestrøm

 10. Les også

  Utklasset Viking

 11. Les også

  Utskjelte Post ble helten mot Brann

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Kanontreff sendte RBK opp som serieleder

 2. FOTBALL

  Rosenborg klarte ikke stå imot gode tyskere

 3. FOTBALL

  Suverene Rosenborg feide over Vålerenga

 4. FOTBALL

  Rosenborg knuste AaFK etter sylfrekk corner

 5. FOTBALL

  Rosenborg trygt videre i cupen

 6. FOTBALL

  Dorsin sikret RBK-poeng på overtid