Fotball

Rune Bratseth: «Han var bare en god gutt»

<p>I 1982 spilte Rune Bratseth menighetscup på Tempebanen. Knut Torbjørn Eggen var dommer. Det ble starten på et godt vennskap.</p>

KONDOLANSEPROTOKOLL PÅ RBK brakka I FORBINDELSE MED kNUT TORBJØRN EGGENS DØD
 • Øyvind Lein

Bratseth hadde god kontakt med Knut Torbjørn helt til det siste.

– Nå sitter jeg igjen med veldig gode minner. Når folk går bort trekkes ofte bare de gode sidene frem. Når det gjelder Knut Torbjørn finner du ikke annet, sier Bratseth.

Etter kampen på Tempe, ble de to lagkamerater i Rosenborg. I tillegg gikk de Idrettshøgskolen sammen på midten av 80-tallet og de trente i en periode Rennebu i fellesskap.

Gode samtaler

–Vi hadde gode samtaler, blant annet på turene til og fra Rennebu. Han var en utrolig snill person. En mann blottet for taktiske utspill – han var bare en god gutt, sier Bratseth.

Knut Torbjørn ble tidlig oppdaget som fotballspiller og fikk 43 kamper for aldersbestemte landslag. Han fikk fire A-landskamper. Klubbkarrieren startet i Orkdal, før han ble RBK-spiller i 1978. Han spilte om lag 280 kamper for RBK og ble seriemester tre ganger og cupmester to ganger. Han hadde alle rollene sentralt i laget fra spiss ned til midtstopper, hvilket forteller mye om hans fotballintelligens.

–Sterk fagmann

Etter den aktive karrieren ble Knut Torbjørn assistenttrener i Rosenborg i to sesonger før han dro til Aalesund. Han trente også Moss og Fredrikstad og ledet FFK til cupgull i 2006. Han har vært trener ved Wang Toppidrett.

– Han var en meget sterk fagmann som likte å lære bort. Der var han veldig lik sin far, Nils Arne. Knut Torbjørn var veldig interessert i faget. Som leder har jeg et veldig godt inntrykk av ham. Når du presterer slik han gjorde på banen, er det en naturlig bit å ta med seg over i trener— og lederskap etterpå, sier Bratseth.

Da Rune Bratseth ga seg som sportsdirektør, tok Knut Torbjørn Eggen over i en periode. De siste årene har de vært kollegaer gjennom kommenteringen av fotball i Viasat. De har øst av sin fotballklokskap fra de store arenaene med de største lagene. Bratseth slår fast at Fotball-Norge taper en sterk fagmann, som brant for at fotballen skulle utvikle seg.

– Som tv-kommentator hadde han glimtet i øyet. Han hadde et særpreg, blant annet gjennom språket – ikledd biter av orkdalsdialekten. Forklaringene hans i kommenteringen var enkle og forståelige for folk flest. Han var veldig interessert i det han holdt på med og var alltid godt forberedt til sending. Han hadde klare oppfatninger om fotballen, men var samtidig ydmyk i forhold til om han satt på fasiten. Knut Torbjørn var villig til å lytte og eventuelt skifte mening, sier Bratseth.

(artikkelen fortsetter under videoen)

svp://100861?view=ap

Sorg på Lerkendal VIDEO: Sorg på Lerkendal

Kollegaene samlet seg

I går ettermiddag reiste Bratseth ned til Oslo til samling for kollegaene i Viasat.

– Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om Knut Torbjørns bortgang, og våre tanker går først og fremst til den nærmeste familien. Knut Torbjørn var en av våre aller beste og mest erfarne menn; hans analytiske blikk og lune humor vil bli dypt savnet av venner og kolleger så vel som Viasats seere, sier sportssjef i Viasat Norge, Stian Kleppo.

Timene inn mot mesterligasendingen ble en helt annen en de hadde ønsket.

– Jeg har veldig stor respekt for Knut Torbjørn. Han hadde en veldig godhet og ville alle det beste. Han var rett og slett en hedersmann, sier Rune Bratseth.

Les også

 1. Knut Torbjørn Eggen er død

 2. Viasat-kollegene mintes Eggen

 3. Rosenborg i dyp sorg

 4. &laquo;Du var en av hovedgrunnene til at jeg ble RBK-spiller&raquo;

 5. Høgmo sørger over tapet av nær venn

 6. Sørger over ekstreneren

 7. Hareide tydelig preget

 8. Risholt hyller Eggen

 9. Slik kjente vi Knut Torbjørn Eggen

 10. &laquo;Vi har mistet en fantastisk flott person&raquo;

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien