Den siste spikeren i kista?

Ålgård tapte 1-3 for et meget sterkt Brann 2-lag i Bergen. Har nå åtte poeng opp til trygg grunn med fire kamper igjen å spille.

Ålgård gikk på en smell på Brann Stadion.
  • Håkon Norheim

Kampen mot Brann 2 i Bergen mandag kveld var nok en seriefinale for Ålgård i kampen mot nedrykk. Bunnrival Brann 2 måtte slåes for å holde liv i håpet om å kunne berge plassen, men det ble ingen enkel affære. Brann 2 stilte nemlig med hele 10 spillere fra A-lagstroppen, blant andre Hassan El Fakiri, Birkir Sævarsson og Erdin Demir.

Og det gikk som det måtte. Et hardtkjempende Ålgård-lag måtte til slutt se seg slått 1-3, og med hele åtte poeng opp til sikker plass med fire kamper igjen å spille, var kanskje dette den siste spikeren i kista for Ålgård. Kristian Høvring forteller at de ennå ikke har diskutert noe om fremtiden, men innrømmer at de snart må begynne å tenke på det.

– Vi har ikke tenkt noe på neste sesong, da vi ikke har tenkt å gi oss før det er teoretisk umulig. Men det er klart at nå nærmer det seg at vi må sette oss ned å diskutere. Jeg selv er Stavanger-gutt, så jeg må se litt hva Ålgård har å tilby og hvem som blir med videre, forteller Høvring.

Selve kampen var ifølge rapportene svært fartsfylt og underholdene, og det var Ålgård som fikk den første sjansen, da Atem Kwer Aguer brant en kjempesjanse etter kun åtte minutter. Resten av omgangen var innholdsrik, der Brann 2 var det beste laget, og med et stolpetreff til hvert av lagene. Likevel gikk de til pause med 0-0. To mål på to minutter i andre omgang gjorde det nærmest umulig for Ålgård. De fikk derimot et lite håp da Geir Dahle Høyland reduserte etter 68 minutter, men nærmere kom de ikke, og Didrik Angell dermed fastsette resultatet til 1-3 på overtid og påførte Ålgård sitt ellevte bortetap for sesongen.

– Jeg følte vi hadde bra kontroll defensivt i første omgang, men i andre omgang blir det mye tut og kjør. Etter de scorer de to kjappe målene har vi egentlig aldri en sjans, forteller Høvring.

Nå venter lokalderbyet mot Vidar på fredag for Ålgård.

Kampfakta: Brann 2 – Ålgård 3-1(0-0)

Brann Stadion

Mål: 1-0 Ibrahima Dramé (55), 2-0 Birkir Sævarsson (57) 2-1 Dahle Høyland (68) 3-1 Didrik Angell (90).

Dommer: Sivert Ø. Amland, Kringlebotn IL

Gule kort: Ingen.

Lagoppstillinger: Brann 2(4-4-2): Ådne Nissestad — Birkir Már Sævarsson, Jonas Grønner, Fredrik Heggland, Erdin Demir - Joachim Soltvedt, Simen Lassen, Hassan El Fakiri, Eirik Birkelund - Ibrahima Dramé, Håkon Lorentzen.

Ålgård(4-4-2): Marius Halvorsen - Atem Kwer Aguer, Kristian Høvring, Rogvi Asmundur Baldvinsson, Torger Motland, Edwin Kjeldner, Kristian Nikoalev Krastev, Jonas Vølstad Fjeldsbø, Kenneth Monsen, Andreas Ravndal, Geir Dahle Høyland.