Fotball

Rini Coolen gjør to endringer fra Stabæk-kampen: Her er laget som skal ta RBK videre ut i Europa

Besim Serbecic får sjansen fra start mot Cork.

Jonathan Levi scoret to mål i borteoppgjøret mot Cork. Foto: Mariann Dybdahl

  • Charlotte Ø. Sundberg

Rosenborg fikk et meget godt utgangspunkt på bortebane mot Cork med en 0–2-seier. Jonathan Levi spilte hovedrollen i bortekampen, og satte ballen i nettet to ganger. Han er også med fra start i kveldens oppgjør.

Even Hovland og Tore Reginiussen har vært solide som stopperpar for Rosenborg denne sesongen, men i hjemmekampen mot Cork erstatter Besim Serbecic Hovland i midtforsvaret.

Les også

  1. Cork-treneren: - Vi er misunnelige på Rosenborg

  2. Har ikke startet en kamp siden mai - får sin Europa-debut mot Cork

20-åringen har ikke startet en kamp for Rosenborg siden mai, men nå får han sin Europa-debut. RBK-trener Rini Coolen sa på pressekonferansen onsdag kveld at årsaken var at Hovland har spilt mye i det siste, men midtstopperen er fortsatt med i troppen. Byttet er det eneste fra startelleveren i den forrige kampen mot Cork.

Anders Trondsen sto over kampen mot Stabæk, men er nå tilbake fra start på laget som skal ta RBK videre ut i Europa. Med i troppen er også Pål Andre Helland, som er tilbake fra skade.

Les også

RBKs tomålshelt gir kjæresten mye av æren for oppturen

Dette er den andre kampen i Europaligaens tredje kvalifiseringsrunde. Vinneren av dette dobbeltoppgjøret går videre til den siste kvalikrunden, hvor makedonske Skhendija mest sannsynlig venter som siste hinder før gruppespillet.

Her er de elleve som starter for Rosenborg (4–2–1–3) :

André Hansen- Vegar Eggen Hedenstad, Besim Serbecic, Tore Reginiussen, Birger Meling - Marius Lundemo, Anders Trondsen - Jonathan Levi, Mike Jensen, Nicklas Bendtner - Alexander Søderlund

Les mer om

  1. Europa League
  2. Rosenborg BK