Fotball

Hangeland tilbake i Fulham-seier

<p>Opptur i kapteinens comeback.</p>

Fulham's Brede Hangeland, right, runs to avoid a shot on goal by Newcastle United's Jonas Gutierrez during their English Premier league soccer match at Fulham's Craven Cottage stadium in London, Monday, Dec. 10, 2012. (AP Photo/Alastair Grant)
  • 100% Sport

FULHAM-NEWCASTLE 2-1:

Med Brede Hangeland tilbake på laget tok Fulham tre viktige poeng i mandagens kamp mot Newcastle i engelsk eliteserie.

Hangeland var tilbake i Fulham-forsvaret etter tre kampers karantene for karrierens første røde kort i 1-3-tapet for Sunderland.

Den norsk landslagskapteinen sto som vanlig på i taklingene, og han ryddet flere ganger effektivt opp. Uten Hangeland i midtforsvaret ble det bare ett poeng til Martin Jols mannskap.

Det ble en svært underholdende kamp mellom to lag som helst ville gå i angrep for alle pengene. Det var Fulhams Steven Sidwell scoret 1. omgangs eneste mål. Målet kom i en god Fulham-periode hvor den gamle storscoreren Dimitar Berbatov hadde et par gode muligheter. Den ene gangen ble kom han alene mot mål, men forsøket ble stoppet av Newcastles Tim Krul.

Ni minutter etter hvilen kom gjestenes utligning. Det så ut som om skuddet fra Hatem Ben Arfa gikk via John Arne Riises fot og i en bue over en utspilt Mark Schwarzer i Fulham-målet.

Etter 63 minutter fant et frispark fra Damien Duff hodet til Hugo Rodallega som stanget inn 2-1. Det var en meget lettet Fulham-trener som uttalte seg etter kampen.

– Det var svært viktig for oss. Jeg var så glad for at vi kunne score det første målet i en kamp. Det har vært problemet vårt de siste ukene. Vi viste karakterstyrke med å komme tilbake, men jeg følte at vi burde ha avgjort kampen langt tidligere, sa Jol og tenkte vel på alle mulighetene man hadde i 1. omgang.

Newcastle fortsetter problemene på fremmed gress. Mandagens tap var den niende bortekampen uten seier for «The Magpies».

Les mer om

  1. Engelsk fotball