Fotball

Yttergård Jensen tilbake på landslaget

Ruben Yttergård Jenssen (27) ligger godt an til å få sin første landskamp på halvannet år.

TILBAKE: Ruben Yttergård Jenssen er tilbake på landslaget.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

Tromsøværingen med 34 A-landslagskamper fra tidligere var sist på banen da Norge tapte 0-2 mot Italia i EM-kvaliken i september 2014. Nå er han tilbake i varmen hos landslagssjef Per-Mathias Høgmo, en trener Yttergård Jenssen kjenner godt fra tiden i TIL.

Les også

Gunnar Grindstein (54) har dekket TIL i 27 år: - Jeg har vært privilegert

Tyskland i september

Estland, 24. mars på bortebane, og Finland, 29. mars påhjemmebane, venter i to treningskamper. Midtbanespilleren var sist i troppen da landslaget møtte Bulgaria og Kroatia i fjor høst, uten å få spilletid.

Med skader på sentrale Alexander Tettey er det igjen åpnet opp for at Yttergård Jenssen får muligheten til å prestere blant Norges beste. Norges første tellende kamp er ikke før i september. Da starter VM-kvalifiseringen 2018 mot selveste Tyskland på Ullevaal stadion.

Sliter på klubblaget

Tysklandsproffen, på utgående kontrakt, har derimot fått en god del spilletid på klubblaget Kaiserslautern den siste tiden.

Laget har hatt mye motgang og har tapt fire strake kamper i 2. Bundesliga, senest 0-2 hjemme mot Bochum i mandag kveld. Dermed er opprykkstoget til Bundesliga med aller største sannsynlighet gått for 27-åringen og Kaiserslautern.

Laget ligger som nummer 12 av 18 lag med bare 31 poeng, 19 poeng bak kvalikplassen som innehas av Nurnberg på tredjeplass. Derimot er det langt nærmere ned til nedrykksstriden. Fortuna Dusseldorf på 16. plass som gir kvalik mot et lag fra divisjonen under har 24 poeng, sju poeng bak Kaiserslautern.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball