Fotball

- Nesten et eventyr

<p>Jonas Svensson klamrer seg fast på RBK-laget til tross for sommerens storhandel.</p>

Trondheim 20110703.Lerkendal, RBK-Sarpsborg08.Rosenborgs Jonas Svensson finter forbi Sarpsborgs Jo Nymo Matland og Sarpsborgs Tom Erik Breive under eliteseriekamp i fotball mellom RBK og Sarpsborg08 søndag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim. Kampen endte 4-0.Foto: Ned Alley / Scanpix
  • Christian Skare Stendal

Mohammed-Awal Issah, Borek Dockal og John Chibuike. Alle kjøpt inn for flerfoldige millioner kroner i sommer. Alle rett inn i trener Jan Jönssons RBK-oppstilling.

Det betyr at det blir trangere om spilletiden for resten – men Jonas Svensson er en av dem som har holdt stand.

For nyinnkjøpene til tross; Svensson starter nær sagt hver gang. Også i bortekampen mot Sarpsborg mandag.

— Det er veldig bra hvordan han tar for seg, og han har en spilleforståelse som vokser hele tiden. Han flytter føttene kjapt, og bruker fysikken i forsvar, sier trener Jan Jönsson om unggutten.

Imponerte på La Manga

18-åringen var et ubeskrevet blad da han ble med Rosenborg-troppen til La Manga under oppkjøringen i vinter. I utgangspunktet skulle han bare være med. Få kjenne litt på nivået, og fylle opp slik at de store guttene kunne trene på stor bane.

I stedet imponerte den til da defensive midtbanespilleren med klokhet i spillet, god ballbehandling og en fandenivoldsk innsats.

Og plutselig var han en del av Jönssons Rosenborg-planer, og signerte sin første A-kontrakt med klubben tidligere i sommer.

— Ser du tilbake til januar og februar hadde vi ikke trodd dette. Men han er der han er i dag på grunn av egne ferdigheter, innsatsen og forståelsen for spillet. Så har skader åpnet noen muligheter for ham, som han har grepet.

- Og nå ser du ham som en naturlig del av laget?

— Ja, det gjør jeg.

Publikumsfavoritt

For Svensson er det hele nærmest litt uvirkelig hvordan han har tatt stegene denne sesongen.

— Det har vært en del skader som har gitt meg muligheten, men selvfølgelig er det artig at jeg klarer å beholde plassen i laget. Det er nesten som et eventyr. Jeg har tatt stegene ganske jevnt siden La Manga, og det er veldig rart å tenke på at det har blitt sånn, sier han til adressa.no.

Han er blant spillerne som har vist seg frem – spesielt under den litt tunge perioden de siste månedene har han stått frem med spilleglede, entusiasme og hardt arbeid. Det er slikt som skal til for å bli fansen yndling.

For ikke å snakke om trenerens.

- Jeg er veldig lojal som spiller. Du vet hva du får med meg, jeg gjør mitt beste uansett, og springer til krampen tar meg. Det er egenskap som jeg, om jeg hadde vært trener, hadde satt pris på. Jeg har jobbet godt og tatt steg i spillet mitt. Jeg føler blant annet jeg er blitt hurtigere, sier midtbanespilleren.

Alltid mål mot Sarpsborg

Svensson har tidligere vært et midtbaneanker. Men i år er han brukt som indreløper og kantspiller, og mandag ser det ut til at han spiller fra start i venstrekantrollen.

— I fjor hadde det vært veldig unaturlig å spille kant, det kunne jeg ikke sett for meg. Men det er blitt sånn i år at jeg klarer meg der også, sier Svensson.

Som har to seriemål for Rosenborg. Begge scoret mot Sarpsborg i 4-0-seieren på Lerkendal i juli.

— Jeg tar gjerne og scorer mot dem igjen. Det er alltid artig å score mål, og jeg har god statistikk mot Sarpsborg.

- Du har aldri spilt mot dem uten å score?

— Nei, jeg har to mål på én kamp. Det er en god statistikk det, sier Svensson med et glis.

Sannsynlig RBK-lag mot Sarpsborg (4-4-1-1):

Daniel Örlund - Mikael Lustig, Jim Larsen, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Borek Dockal, Markus Henriksen, Mohammed-Awal Issah, Jonas Svensson - John Chibuike - Rade Prica

Les også

  1. - De har en unik evne

  2. - Godt med første mål

  3. RBK fortsetter å følge brasse

  4. Var ønsket i Wien og Arnhem

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien