Fotball

Fjørtoft oppgitt over Ronaldo-oppstyr: – Typisk oss nordmenn

Cristiano Ronaldo (30) feiret lagkameratens scoring som sin egen. Det fikk flere fotballeksperter til å reagere.

svp://11875?view=sa
  • Fredrik Saltbones
    Fredrik Saltbones

REAL MADRID – ATLETICO MADRID 1-0

Etter en stillingskrig i 87 minutter kom den forløsende scoringen for Real Madrid i Champions League-kvartfinalen mot byrival Atletico i går kveld.

HEFTIG DISKUTERT: Javier Hernandez ble den store helten da han scoret for Real Madrid i kampens 88. minutt i går. Etter kampen har målfeiringene fått mye oppmerksomhet. Foto: Reuters

Cristiano Ronaldo var regissøren da han og James Rodríguez kombinerte fint på høyresiden. Duoen spilte vegg og Ronaldo fikk ballen inne i Atleticos 16-meter. Real Madrids nummer 7 fant Javier ”Chicharito” Hernandez foran mål, og mexicaneren ekspederte ballen i mål med innsiden av foten.

  • Roar Stokke: Ronaldo er opptatt av jålete feiringer

26-åringen jublet hemningsløst, skled ned på knærne i ren Solskjær anno 1999-stil og la seg til slutt ned på gressmatten.

Langli: — Helt sykt

Ronaldo, på sin side, var mest opptatt av å juble mot publikum – uten at han ga Hernandez spesielt mye oppmerksomhet.

Det fikk fotballekspert Morten Langli til å fyre seg opp i Viasats Champions League-studio.

– Det er helt sykt! Det er psykopatiske trekk. Å feire på den måten der … det er så lite fotball, det er så lite lagfølelse, sa Langli, som fikk støtte av Rune Bratseth.

Se Morten Langli, Rune Bratseth og Jan Åge Fjørtofts diskusjon i Viasats CL-studio (Foto: Viasat):

svp://11884?view=sa

Som et svar til Morten Langli, skriver ansvarlig redaktør for Real Madrids norske supporterside, Bendik Eftang, at Ronaldo alltid feirer slik:

– Cristiano Ronaldo peker opp til "glasshuset" der sønnen og familien hans sitter. Slik han gjør hver gang det blir mål, skriver Eftang på Twitter.

EKSPERT: Jan Åge Fjørtoft, her i rollen som internasjonal rådgiver i forbindelse med Norges A-landslagssamling før kampen mot Kroatia. I går hisset han seg opp etter Ronaldo-refs som ekspert i Viasats Champions League-studio. Foto: NTB scanpix

Jan Åge Fjørtoft som også, som vanlig, satt i Viasats studio, var sterkt uenig med sine kolleger Langli og Bratseth. Det er han også dagen derpå.– Diskusjonen er litt typisk oss nordmenn, sier han til Aftenposten — og henviser til en egen Twitter-melding:

– Det skal norsk fotball ha. Vi er flinke til å juble korrekt når vi scorer mål ...

– Messi er like ego

– Kan du utdype litt?

– Det er ikke alltid vi skal kjøpe det vi ser. Det er et motto jeg har. Det er ikke alltid at den som fremstår som den mest egoistiske, er den mest egoistiske, forklarer Fjørtoft.

Han sammenligner Ronaldo med Barcelonas Lionel Messi, og mener de to er like egoistiske.

– Det er ikke sånn at Messi hver dag hilser på lagkameratene og sier at det går veldig bra at han ikke scorer målene. En del av suksessformelen til trioen Messi, Neymar og Luis Suárez, er at Neymar og Suárez har innfunnet seg med at Messi er sjefen, sier Fjørtoft.

I England går diskusjonen i hovedsak på at Javier ”Chicharito” Hernandez’ feiring av 1-0-målet. Tidligere Arsenal- og Barcelona-spiss Thierry Henry mener leiesoldatet ”feiret som om han hadde vunnet VM”.

Henry refser Hernandez

– Han burde takke Ronaldo. For meg var det Ronaldos scoring. Det jeg ikke liker, er at han feirer som om han hadde vunnet VM. Det var en ”tap-in”! Snu deg rundt og feir med Ronaldo, sa Henry i Sky Sports studio.

FOTBALLEKSPERT: Morten Langli. Foto: NTB scanpix

Jan Åge Fjørtoft er ikke enig med Henry, heller, men synes utspillet til franskmannen poengterer én ting: meningene om fotball er mange og ulike. Personlig virker det som om han er oppgitt over hele diskusjonen.– Ronaldo har fått Real Madrid til en ny Champions League-semifinale og da gidder jeg ikke bruke tid på hvordan han jubler. Det er ikke engang topp 20 over det jeg synes er vits å diskutere.

– Men det er jo en diskusjon også i utlandet?

– Jeg klarer ikke å bli provosert av Ronaldos feiring. Jeg tror lagkameratene er glade for den Champions League-medaljen de har på hylla hjemme.

Målscorer Hernandez hyllet Ronaldos målgivende pasning i intervjusonen etter gårsdagens oppgjør på Santiago Bernabeu.

Hyller Ronaldo-assist

MÅL-KLEM: Cristiano Ronaldo ga til slutt Javier Hernandez en klem etter den avgjørende 1-0-scoringen til mexicaneren. Foto: Reuters

— Jeg har scoret viktige mål i karriéren min, men det som teller er det jeg scoret nå. Dette gir selvtillit. Det var en flott assist fra Cristiano, sa Hernández ifølge AS.- Dette dedikerer jeg til alle. Det var jeg som scoret målet, men det tilhører alle, de som har tro på meg, mine lagkamerater og min familie, fortsetter matchvinneren.

Ronaldo takket fansen:

— Et nytt viktig steg i Champions League. Takk for støtten! skriver Ronaldo på Twitter.

Morten Langli sier til Aftenposten at han er ferdig med saken.

– Jeg har sagt mitt. Ny dag – nye muligheter, skriver han i en SMS.

– Delte meninger om gårsdagens Ronaldo-feiring. Og det er bra. Det vi kan konstatere, er at det ikke er første gangen, skriver han på Twitter.

Les også

  1. Reserven avgjorde for Real Madrid: - Mitt viktigste mål i karriéren

  2. Juve til semifinale for første gang på 12 år

  3. Se målet som sendte Real Madrid til semifinale

svp://11875?view=sa

Les mer om

  1. Champions League
  2. Atlético Madrid