- Kamp om liv og død

<p><a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=258423&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#258420" target="_blank"> <strong>HamKam – Glimt 2-2:</strong></a> Berget livsviktig poeng ett minutt før full tid.</p>

HAMAR 20080928:HamKams Knut Henry Haraldsen (midten) har utlignet til 2-2 og gratuleres av Adem Güven (f.v.), Marcus Pedersen og Leonardo Ferreira da Silva under eliteseriekampen i fotball mellom HamKam og Bodø/Glimt på Briskeby stadion i Hamar søndag kveld.Foto: Erlend Aas / SCANPIX
  • Johannes Dobson

HamKam så lenge ut til å ende opp uten poeng på eget gress, men ett minutt før slutt dukket Knut Henry Haraldsen alene opp i feltet og stanget inn ett poeng for Hamarlaget.

— Det var som følge av den smarte bevegelsen at jeg var helt fri, smiler midtstopperen etter å ha berget ett poeng for HamKam.

Nå håper den rutinerte midstopperen at poenget kan være med og bidra til at laget får den viktige kvalifiseringsplassen.

— Det er absolutt realistisk at vi skal klare å ta kvalikkplassen og det var viktig å ta poeng her i dag, understreker Haraldsen.

- Skulle drept kampen tidligere

I dagens kamp spilte Hamarlaget tidvis bra fotball og skapte drøssevis med sjanser, men maktet kun å score to. Sjansestatistikken viste ved full tid 12-6 i favør grønnbuksene og Haraldsen mener laget burde avgjort kampen langt tidligere.

— Vi har masse gode muligheter i dag og bør drepe kampen langt tidligere. Vi spiller periodevis bra, men makter ikke avgjøre kampen, mener Haraldsen.

Og når laget i tillegg slipper inn billige baklengsmål blir det vanskelig å ta full pott.

- Vi slipper inn altfor billige mål ved at vi mister ballen på tur frem. Det kan man ikke gjøre mot et kontringslag som Bodø/Glimt.

Vanskelige kamper borte

For HamKams del handler alt om å holde Aalesund bak seg og berge den viktige kvalifiseringsplassen. Med bortekamper mot serieleder Stabæk og formsterke Viking kan det se ut som det er på Briskeby grønnbuksene må plukke poeng.

- Alle kampene er tøffe og mye kan skje på slutten av en lang sesong. Det er ikke alltid logikk i resultatene som kommer på høstinnspurten når man snakker om medaljer og liv og død, påpeker midtstopperen.

Men Haraldsen er klar over at det er hjemme HamKam er sterkest.

— Det er klart at kampene vi har hjemme mot Lyn og Molde blir viktige kamper.

Kontraktsløs etter sesongen

Men midtstopperen kjemper også en kamp for sin egen karriere i HamKam. Etter sesongen går kontrakten til sørlendingen ut og foreløpig har ikke Haraldsen fått signaler i noen retning.

— Jeg har ikke fått noen flere signaler om hva som skjer, det overlater jeg til agenten min. Det er en sak jeg får ta litt som det kommer, kommenterer Haraldsen.

Men midtstopperen innrømmer at en avklaring ikke bør være for langt unna.

- Det er klart at det hadde vært deilig med en avklaring rundt hva som skjer, avslutter Haraldsen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Lillestrøm24135641281344
4Rosenborg23127449311843
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk