Løv-Ham dropper heltidsspillere

<p>To nøkkelspillere forsvinner trolig fra Løv-Ham. Klubben har ikke lenger råd til heltidsansatte spillere.</p>

deinoff-Ehiorobo-lead

BERGEN: Keeper Kim Deinoff og midtbanespiller Efe Ehiorobo er i dag fotballspillere på heltid. Kontraktene deres utløper neste måned, og vil ikke bli forlenget. Det bestemte Løv-Hams styre torsdag kveld.

– Løv-Ham har en anstrengt økonomi. Styret har kommet frem til at vi ikke kan signere nye heltidsspillere. Det betyr at vi ikke resignerer med Kim og Efe. Vi beklager dette sterkt, men vi har ikke økonomi til å ha spillere på heltid, sier styreleder Thomas Nordal til bt.no.

De andre heltidsspillerne er Paul Addo, Sven Vandenbroeck og Bilal Velija. Disse har imidlertid kontrakt også i 2010, og fortsetter dermed i Løv-Ham så sant ikke andre klubber kommer på banen.

Låstad ferdig

Deinoff og Ehiorobo spiller sin siste Løv-Ham-kamp i serieavslutningen borte mot Stavanger søndag.

– Vi har lagt frem en semiproffmodell for Kim, men det må han få tenke litt på, sier Nordal.

I tillegg til Deinoff og Ehiorobo, har Løvene fem andre Bosman-spillere: Ørjan Låstad, Erlend Storesund, Arve Walde, Marius Solberg og Erlend Johansen.

– I utgangspunktet ønsker vi å resignere disse, men alle blir neppe med videre. Låstad forsvinner trolig, sier Nordal.

Løv-Ham-styret håper nå at fornyet kontrakt i 1. divisjon vil skaffe flere sponsorkroner inn mot neste sesong. Men budsjettet for 2010 vil bli "en god del lavere" enn årets, sier styrelederen.

Målet er å komme i pluss for 2009. Men neste år innstiller Løvene seg på tøffere tider.

– Inntektssiden har vært ekstra tøff, siden vi frem til forrige kamp hadde en uavklart divisjonsstatus for 2010. Samarbeidspartnere har ønsket å vente til de så hvilken divisjon vi skulle spille i, dermed har vi ikke kunnet jobbe nok mot neste år, sier Nordal.

Vil satse ungt

Styrelederen legger ikke skjul på at trener Trond Amundsen og sportslig leder Espen Steffensen ikke akkurat kan velte seg i penger når de i vinter skal forsøke å styrke stallen.

– Løv-Ham må fortsatt være flink til å finne gode Bosman-spillere og spillere som ønsker å flytte til Bergen på grunn av skolegang og andre ting. Bergen er en attraktiv by, og Løv-Ham kan være et fint springbrett videre, sier Nordal.

I tillegg vektlegger styrelederen at Løv-Ham allerede i dag kan vise til flere spillere på aldersbestemte landslag. Juniorsatsingen skal styrkes, og de neste årene ligger det an til at Løv-Ham bruker enda flere yngre spillere enn i dag.

Sesongen avsluttes mot Stavanger søndag. Løv-Ham ligger på 11. plass, men kan i teorien ende på alt mellom sjette— og tolvteplass.

Se tabell HER!

Penger å hente søndag

Forskjellen er ikke bare at det ser penere ut på tabellen.

– Fra medieavtalen får vi rundt 200.000 kroner mer for en sjette- enn en tolvteplass Hvor mye en sjetteplass er verdt totalt sett, har jeg ikke noe tall på, sier daglig leder Frank Almenning til Løv-Hams hjemmeside .

Styreleder Thomas Nordal roser sportslig avdeling for jobben som er gjort i 2009. – Vi har oppnådd det vi ønsket, å beholde plassen. Vi har tatt rekordmange poeng i 1. divisjon, og vinner vi mot Stavanger kan vi plasseringsmessig gjøre tidenes beste Løv-Ham-sesong. Så vi venter med festen til etter søndagens kamp, sier Thomas Nordal.