Fotball

Doddos tabelltips: «Han er sulten på mer suksess, og han gjør nærmest hva som helst for å oppnå det»

BLOGG: Doddo ser inn i glasskulen. Slik blir Branns sesong.

Eduardo Andersen, også kjent som Doddo, blogger om Brann.
  • Eduardo Doddo Andersen

Med langt mindre ressurser enn sine forgjengere har Lars Arne Nilsen har på rekordkorttid etablert Brann som et topplag.

Fra gjørmen i OBOS-ligaen til heder og ære i eliteserien.

Nilsen har gitt laget og byen selvtilliten tilbake, du husker den som ble knust i Mjøndalen 26. November 2014.

2.-plass i 2016 var formidabelt, og 5.-plass i 2017 var høyst akseptabelt.

Men det er ingen grunn til å hvile på sine laurbær, og det tror jeg ikke Lars Arne Nilsen heller gjør.

SESONG 4: Lars Arne Nilsen har vært en suksess i Brann.

Han er sulten på mer suksess, og han gjør nærmest hva som helst for å oppnå det. Det har de siste sesongene vist. Han bryr seg katten om publikum kjeder seg eller ei, så lenge Brann vinner.

Lars Arne Nilsen er ingen romantiker som Rikard Norling var. Han er en kyniker.

Men litt mer underholdende spill har vi etter hvert sett, og jeg tror at Brann blir enda mer attraktiv å se på i år. Det er det mange grunner til, en av dem heter Gilbert Koomson. Han er i seg selv en attraksjon.

Les også

Odd ønsker Brann-spiller

Med ham på laget har også Fredrik Haugen fått en spiller å leke med. Haugen har til tider vært sørgelig alene om å kreere severdig fotball, men jeg tror flere vil melde seg på i år.

Men den viktigste årsaken til at Brann vil bli mer spennende å se på, er at Lars Arne Nilsen vil tillater litt mer risiko, og offensiv lekenhet nå. Det er godt nytt.

Selv om jeg fortsatt er litt usikker på hvor god Radlinger egentlig er, så indikerer vinterens kamper at han vil løfte Brann.

Han er ikke like sterk på strek som Leciejewski, men han er langt bedre i feltet. Dessuten er dette er en keeper som er like god med beina som med hendene.

Forsvaret til Brann er bunnsolide saker. Eneste endring siden i fjor er at Nouri er byttet ut med Teniste. Nouri var en av Branns beste i fjor, likevel tør jeg påstå at denne endringen har gjort forsvaret enda bedre. Teniste er en supersignering.

Fredrik Haugen blir en nøkkelspiller om han holder seg skadefri, mener Doddo.

Midtbanen er ikke like solid. Haugen er riktignok en klassespiller, men Heltne Nilsen mangler noe i sitt offensive spill, mens Barmen sliter med nakken. Jeg frykter at han vil være skadeutsatt.

På kantene har Nilsen mye å velge blant. Koomsom, Vega, Marengo og Braaten er alle offensive og gode spillere. I tillegg kan Nilsen bruke Skaanes og Gill (hvis han ikke går til Odd) når han er ute etter større defensiv trygghet.

Spissplassen er et større spørsmålstegn. Skålevik har vært god i vinter, og Kjelsrud Johansen viste ved flere anledninger i fjor at han er en tøff spiss å bryne seg på. Begge har imidlertid til gode å bøtte inn mål i eliteserien. Hvis Brann skal kjempe om en medalje må spissen til Brann score tosifret i løpet av sesongen.

Jeg er overbevist om at Brann er et bedre lag i år. Men jeg frykter at det er flere lag som vil vise fremgang. Derfor blir mitt tips slik:

1.

Rosenborg

2.

Strømsgodset

3.

Sarpsborg 08

4.

Brann

5.

Molde

6.

Odd

7.

Start

8.

Bodø/Glimt

9.

Vålerenga

10.

Lillestrøm

11.

Stabæk

12.

Tromsø

13.

Kristiansund

14.

Haugesund

15.

Sandefjord

16.

Ranheim

Hvordan tror du årets sesong ender?

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Brann
  3. Rikard Norling
  4. Doddo