Fotball

Agüero scoret sitt 100. ligamål, men håpet lever for Newcastle

Manchester Citys superspiss Sergio Agüero scoret sitt 100. mål i Premier League, men det var ikke nok da laget bare klarte 1-1 borte mot Newcastle.

SCORET: Sergio Agüero (til venstre) scoret sitt 100. ligamål da han ga Manchester City ledelsen 1-0 borte mot Newcastle. Hjemmelaget kom tilbake og utlignet til 1-1 senere i førsteomgang.
  • NTB

TV-reprisene viste imidlertid at 27-åringen var i soleklar offside uten at assistentdommeren vinket med flagget.

Argentineren som nå har scoret 100 mål på kun 147 Premier League-kamper, fant nettmaskene etter 14 minutter da han stusset Aleksandar Kolarovs innlegg i mål.

TV-reprisene viste imidlertid at 27-åringen var i soleklar offside uten at assistentdommeren vinket med flagget.

Mange har lest denne saken i dag:

Les også

Stempler NM-avslutning som fyllefest: - Utøveren lå og sov i snøen. Da vi vekket ham, kastet han opp flere ganger.

Alan Shearer er den eneste som har nådd 100 Premier League-mål på færre kamper enn Agüero. Han trengte bare 124 kamper.

– Agueros statistikk er vel fortjent. Han gjør en stor forskjell for oss, og jeg er glad på hans vegne, sa manager Manuel Pellegrini.

Sissoko sentral

Rafael Benitez' Newcastle ga seg imidlertid ikke. Det kom et varsku da Moussa Sissoko kom alene med Joe Hart etter en grusom tversoverpasning fra Aleksandar Kolarov. Franskmannen klarte ikke å overliste Joe Hart, men kun minutter senere endte ballen bak den engelske landslagskeeperen.

Sissoko slo en fantastisk crosspasning mot høyre hvor høyreback Vurnon Anita kom stormende. Han tok med seg ballen inn i banen med en skuddfinte og plasserte den i hjørnet med venstrebeinet, utakbart for Hart.

Hjemmelaget var svært nær å beholde alle poengene. Innbytter Georginio Wijnaldum kom alene med Hart mot slutten, men en glimrende redning fra City-keeperen sørget for at lagene fikk ett poeng hver.

Les også

Tilskuer slo ned journalist under svensk fotballderby

Newcastle øyner håp

Resultatet gjør at Manchester City er på tredjeplass med 61 poeng før Arsenals kamp torsdag. City ligger ett poeng foran laget til Wenger, men London-laget har en kamp til gode og møter West Bromwich torsdag.

– Jeg er fornøyd. Vi startet sterkt, men vi greide ikke å beholde kontrollen. Vi visste at det ville bli tøft her. Vi prøver bare å øke poengtallet vårt, sa Pellegrini.

For Newcastle gjør det ene poenget at det fortsatt er håp om Premier League-spill også neste sesong. Laget ligger på nedrykksplass, men har kun to poeng opp til Norwich på trygg grunn.

– Jeg må være fornøyd, for det er ikke lett å komme tilbake som et lag som Manchester City. Det er tro i laget nå. Tilhengerne stiller seg bak oss, og vi vil kjempe helt til slutt, sa Benitez. (©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Chelsea139313152630
2Manchester City139222772029
3Liverpool1384139112828
4West Ham United137242416823
5Arsenal137241517-223
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Newcastle United FC
  4. Manchester City