Kamp for kamp: Her er Tjærnås’ favorittips før de fire Champions League-kampene

ANALYSE: Vi står igjen med de beste av de beste og med fire relativt markante favoritter i kvartfinalene i Champions League.

SPÅR TETT DUELL: Atletico Madrids Diego Godin og Barcelonas Luis Suarez møtes igjen tirsdag kveld. Her fra en seriekamp mellom lagene i fjor.
  • Lars Tjærnås
    Lars Tjærnås

Bayern — Benfica, tirsdag 20.45:

DIREKTE: Følg kampen her.

For supportere av Bayern var det flere grunner til å juble da de trakk Benfica. Den viktigste grunnen ligger i nåværende styrkeforhold. Men også historisk er det godt nytt for tyskerne. Samtlige tre ganger de har møttes over to kamper i Europa, har Bayern vunnet – og gått til finalen.

De vinner etter alt å dømme igjen. Den offensive slagkraften er så enorm at det er umulig å se for seg annet enn de kommer til å score mange mål mot et lag som kun har holdt nullen en av syv siste kamper i turneringen.

Fotballekspert Lars Tjærnås

Dramaet som til slutt sendte dem videre mot Juventus, viste imidlertid en annen side også. De kan kontres i senk, og de sliter defensivt mot lag som angriper dem bredt i banen.Benfica har to ting som kan true favorittene: De har en enorm fysikk hos mange spillere og er sterke på dødball. Og de har spillere som kun trenger en eneste sjanse for å score.

Det holder likevel ikke.

Vinnersjanse Bayern: 80–20

Barcelona — Atletico, tirsdag 20.45:

DIREKTE: Følg kampen her.

I Barcelona jublet ingen over trekningen. Atlético Madrid er laget som er i stand til å plage livet av samtlige lag og stjerner – uansett navn.

Diego Simeone har skapt fotballverdens kanskje mest solide enhet og et av de desidert beste forsvarslagene. På sitt beste er en kamp med Atletico en læringsvideo i hvordan få et helt lag til å løpe raskt, samlet og klokt så de både presser ballføreren og dekker rom.

Det vil de trenge. Selv om «El Clásico» var en prestasjon under Barcelonas verdighet, er det likevel enkelt: Spiller de opp mot hundre prosent av sin kapasitet, slår de alle!

Grunnlaget bør legges i den første kampen. På Camp Nou har Atletico tapt åtte av ni siste oppgjør i ligaen mellom disse, og de har sluppet inn nesten tre og et halvt mål i snitt.

Vinnersjanse Barcelona: 65–35

Wolfsburg - Real Madrid, onsdag 20.45:

DIREKTE: Følg kampen her.

Å tro at lag nummer åtte i Bundesliga skal slå ut verdens største fotballklubb, virker urealistisk. Forskjellen er enkel å illustrere. Brasilianerne Luiz Gustavo og Dante er meritterte spillere, men spiller i Wolfsburg fordi de ikke var gode nok for Bayern. Det er nest øverste hylle, der motstanderen velger fra desidert øverste.

Å undervurdere tyskerne, er derimot svært lite lurt. Et lag med Julian Draxler, Max Kruse, målfarlige Bas Dost og revitaliserte André Schürrle er vel verdt å ta på alvor.

Det kommer Real Madrid selvsagt til å gjøre. Den imponerende forestillingen mot Barcelona i helgen viser et mannskap i form, med viktige brikker på plass etter skader.

Real har et mannskap tilpasset alle kampbilder. De kan selvsagt styre en kamp, men de kan like gjerne kontre de aller fleste i fillebiter.

Vinnersjanse Real: 85–15

PSG - Manchester City,onsdag 20.45:

DIREKTE: Følg kampen her.

Disse to lagene har flere ting til felles. Stor suksess i hjemlig liga, men minst et hakk for små til å gå hele veien i Champions League er to av fellesnevnerne. Franskmennene virker best rustet for å ta det neste steget, og de har et godt nok lag til å spille seg helt frem til finale.

Selv om mange forbinder PSG med Zlatan – og svensken er en mulig matchvinner mot alle lag – er dette i ferd med å bygges til et nesten komplett lag. Blaise Matuidi og Angel di Maria gir dynamikk og løpskraft. Særdeles lovende Adrien Rabiot er én av mange spennende franske unggutter på vei opp. Og i midtforsvaret er Thiago Silva og David Luiz i ferd med å finne tilbake til nivået som har gjort paret til en stødig lås bakerst i banen.

City er klart styrket av at Kevin De Bruyne er tilbake etter skade. Dessuten har de Sergio Agüero. Bare det er argument godt nok til å ikke avskrive et lag som har skuffet i ligaen, men lært seg Europa.

Likevel ser midtforsvaret og hele bakre ledd litt for tynt ut til å virkelig tro på at de slår ut laget som tidvis spilte ut Chelsea i forrige runde.

Vinnersjanse PSG: 60–40

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Lars Tjærnås forteller om masseslagsmål på Stamford Bridge hvor han selv fikk delt ut noen lusinger: