Tromsøs sportssjef har sjekket nye islandske spillere

Svein-Morten Johansen har vært på besøk på Island denne uka.

PÅ ISLAND: Sportssjef Svein-Morten Johansen har vært på besøk hos klubbene Fjölnir og Vikingur Reykjavik.

TILs sportssjef kom hjem fra sagaøya etter tre dagers besøk mandag kveld. Der besøkte han Fjölnir, klubben som TIL kjøpte Aron Sigurdarson fra, og så laget i kamp mot Vikingur Reykjavik på søndag.

I tillegg så Johansen kampen mellom Valur og Stjarnan.

Les også

Bekreftet: Yttergård Jenssen klar for ny klubb

— Det var fint å besøke Fjölnir, som vi har fått et godt forhold til. Og gøy å se islandsk fotball, med mye offensivt spill i kampene, forteller TILs sportssjef til iTromsø.

- Bra samarbeid

Tidligere i vår var to Fjölnir-spillere, Vidar Ari Jönsson (22) og Hans Viktor Gudmundson (19) på et kort treningsopphold i TIL.

TILs sportssjef utelukker ikke nye overganger.

— Det er noe bra med Fjölnir-samarbeidet, som vi skal pleie godt om det skulle dukke opp aktuelle spillere, sier Johansen.

- Kan det skje noe allerede i sommer?

— Realistisk sett så tror jeg ikke det. Vi har en holdning om at sommervinduet i utgangspunktet skal være rolig for vår del, sier Svein-Morten Johansen.

Motsatt vei?

Det kan også bli aktuelt at TIL-rekrutter kan dra motsatt vei for å få førstelagserfaring på et nivå litt under norsk eliteserie.

Med spissingen i det norske seriesystemet, er TIL 2 i utgangspunktet på vei ned mot fjerde nivå med kun ni poeng etter like mange serierunder.

Les også

Ahamed har kjøpt seg rekkehus i Kroken: Blir i TUIL ut karrieren

— Det er ikke uaktuelt. Det er en veldig god kamparena på Island, med veldig offensivt spill. Det kan bli en del av spillerutvikling etterhvert, med en mellomfase hos en klubb som Fjölnir for enkelte spillere. Men det foreligger ikke konkrete planer om det nå, sier Svein-Morten Johansen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk