Fotball

Viking-sjef sier nei til 100.000 i lønn: – Dette er en jobb vi gjør med hjertet

Styrelederen jobber gratis for den kriserammede klubben.

– Dette er en jobb vi gjør med hjertet, sier AS-styreleder Stig H. Christiansen i Viking om årsaken til at han jobber gratis for klubben. Daglig leder Eirik W. Henningsen står med ryggen til.
  • Stig Nilssen

STAVANGER: Det mangler ikke på utfordringer og arbeidsoppgaver for de som styrer Viking nå. Økonomisk er klubben skakkjørt og trenger trolig tilførsel av kapital i løpet av noen uker.

Sportslig mangler A-laget både hovedtrener, sportslig ledelse og minst seks spillere etter at de rykket ned til 1. divisjon. Samtidig jobbes det på spreng for å finne en løsning på stadionets framtid.

Les også

Flere partier mobiliserer mot stadionkjøp: - Vikings argumenter er tynne

Ruglands forslag

Vikings AS-styreleder Stig H. Christiansen har egentlig krav på 100.000 kroner for jobben som styreleder i selskapet.

De andre styremedlemmene kompenseres normalt med 10.000 kroner årlig. Alle har nå sagt fra seg godtgjørelsen.

– Det er flere årsaker til at vi ikke mottar styrehonorarene. For det første er denne jobben noe vi gjør med hjertet. Dessuten er ikke klubben i stand til å ha denne type utgifter, Viking har ikke råd. Dette er ikke noe jeg skal ha æren for, det var Ole Rugland som i fjor gikk i bresjen for at vi sa fra oss honorarene, forklarer Stig H. Christiansen overfor Aftenbladet.

Les også

Her er Vikings bønn til politikerne i stadionsaken

Granfelt fikk 100.000

I fjor ble det utbetalt 120.000 kroner i styrehonorarer. Tidligere styreleder Charlie Granfelt fikk 100.000 kroner for jobben han gjorde i 2015, mens to andre styremedlemmer fikk 10.000 kroner hver.

De øvrige takket nei til å motta godtgjørelsen de hadde krav på.

– Hvor mange timer i uken bruker du på styrelederjobben i Viking?

– Jeg har en dagjobb som må skjøttes, men det går 15-20 timer i uken på kvelds- nattestid og i helgen med på Viking-jobben, svarer Christiansen, som i hverdagen har en lederstilling og hendene fulle av utfordringer i oljeserviceselskapet Prosafe.

Les mer om

  1. Viking FK
  2. Fotball