Holder liv i VIFs gullhåp

<p><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=296185"> <strong>VIF — Tromsø 2-0:</strong></a> Når spissene svikter, er det Vålerengas midtbanespillere som står for scoringene.</p>

FotballTippeligaenUllevål Stadion 10.07.11Vålerenga VIF - Tromsø TILHåvard Nielsen feirer scoring Foto: Eirik Førde

ULLEVAAL STADION (Aftenposten.no): Halve sesongen er spilt, men Vålerenga har fortsatt til gode å overbevise. Poeng plukker de likevel – hele 13 på de siste seks kampene, og tre nye ble det søndag kveld.

Resepten var den samme som i de fleste andre (fem) seirene i år: Solide, gjerrige bakover, mye ballinnehav, men fortsatt uten å skape noe voldsomt press foran motstanderens mål.

Statistikksenter Eliteserien:

Nielsen med tidlig fest

Bare fem ganger tidligere denne sesongen har Oslo-laget scoret mer enn ett mål i serien, og jakten på en målgarantist fortsetter med uforminsket styrke på Valle. Søndag var Morten Berre tilbake på topp for de blåkledde, men det var en annen, langt yngre Vålerenga-spiller som skulle dra de største overskriftene.

Håvard Nielsen er fortsatt bare 17 år, men fyller 18 kommende fredag. Mot Tromsø ga han både seg selv og Vålerenga-supporterne den perfekte bursdagsgaven.

Luton Shelton hadde blitt skadet etter en kollisjon med Marcus Sahlman like før en halvtime var spilt – i en situasjon hvor jamaicaneren enkelt burde scoret. I stedet fikk hurtiotigtoget seg en solid smell, måtte byttes inn med Håvard Nielsen, som bare brukte fire minutter på å sette ballen i nettet:

KEEPERBYTTE: Marcus Sahlman må gi seg. Robin Malmkvist inn for Tromsø. (Foto. Scanpix)

Mye er blitt sagt og Freddy dos Santos’ kastteknikk, og i dette tilfellet fungerte den perfekt. Fredrik Björck og Kara sto for langt ute, og nådde ikke opp, i full fart kom Håvard Nielsen snikende bak, Hans Åge Yndestad rakk aldri frem, og tenåringen hadde ingen problemer med å hamre inn 1-0. * Vi følger Vålerenga: Siste nytt om klubben her

Farlige Abdellaoue

Fullt fortjent – Vålerenga vant sjansestatistikken i førsteomgangen 4-1, selv om Tromsø hadde den største av dem alle: Mustafa Abdellaoue var på besøk på gamle jaktmarker, og meget innstilt på å få vist seg frem. Det gjorde han til gagns etter et kvarters spill, da han løp fra hele VIFs forsvar, forsøkte å plassere ballen under en utrusende Lars Hirschfeld, bare for å se sisteskansen få parert avslutningen, slik at lærkula spratt på utsiden av stolpen.

Det var dog egentlig det eneste Lars Hirschfeld hadde å stri med. Tromsø er forsiktige på bortebane, og med Sigurd Rushfeldt ute, var det kun en god Thomas Drage og tidvis lillebror Abdellaoue som yppet seg litt, ellers dreide det meste seg om Vålerenga. Det var derfor på ingen måte ufortjent da Martin Andresens mannskap økte til 2-0 ti minutter før slutt: Mohammed Fellah så en Bojan Zajic på løp, teknikeren slo en av sine mange geniale lissepasninger, og serberen har tre ganger tidligere i år vist seg iskald i de situasjonene.

Zajic – iskald toppscorer

Mot Tromsø var han det igjen, og med sitt fjerde mål for året er han Vålerengas toppscorer for året:

Ingen av Vålerengas spisser har scoret mer enn ett mål i år, da er midtbanespillere som Zajic, Nielsen og Fellah akkurat det man trenger for å holde liv i gulldrømmen. Resultatet førte Oslo-laget opp til en åttendeplass på tabellen, åtte poeng og med en kamp mindre spilt enn Molde.

Fortsatt håp, med andre ord, men et par skår i gleden er det likevel:

Både Mohammed Fellah og Stefan Strandberg pådro seg sine tredje gule kort for sesongen, og mister dermed ”returkampen” mot Tromsø om en uke.

PS. Etter kampen sang Klanen ”Mostafa vil hjem til seriegull”. Mustafa Abdellaoue takket Vålerenga-supporterne ved å applaudere dem etter kampslutt.

HYLLET AV KLANEN: Mustafa Abdellaoue mot sine "egentlige" lagkamerater. (Foto: Eirik Førde, Digitalsport)

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk