I januar ble han kåret til verdens beste trener. Nå har han fått sparken

Claudio Ranieri er ferdig som manager i Leicester.

Claudio Ranieri ble kåret til årets trener på Fifa-kåringen i januar.
  • Øystein Jorem

I fjor tok Leicester et sjokkerende gull i Premier League. Prestasjonen var så stor at manager Claudio Ranieri ble kåret til årets manager av Fifa under kåringen 10. januar i år. I år har det gått bra i Champions League, men svært skuffende i Premier League. Laget ligger nå på en skuffende 17. plass, bare et poeng fra direkte nedrykk.

Torsdag kveld bekrefter Leicester at manager Claudio Ranieri er ferdig i klubben. Han har vært manager siden juli 2015.

– Dette har vært den vanskeligste avgjørelsen vi har fattet i de sju årene siden King Power kjøpte Leicester, men vi er nødt til å sette klubbens langsiktige interesse foran alle personlige følelser uansett hvor sterke de er, sier viseformann Aiyawatt Srivaddhanaprabha i en uttalelse.

7. februar i år la klubben ut en uttalelse som ga full støtte til Ranieri.

1/16-delsfinalen mot Sevilla ble Ranieris siste kamp som manager for Leicester.

– Utilgivelig

Gary Lineker er født i Leicester, og spilte i klubben fra 1976 til 1985. I dag er han fotballekspert.

Også fotballtrener Tor Thodesen mener avgangen er trist.

Lars Tjærnås er ikke overrasket etter at treneren som for to uker siden fikk full tillit av styret nå er fjernet.

Kenneth Fredheim går så langt som å skrive at avgjørelsen er en skam.

Til tross for den dårlige sesongen i Premier League har laget fortsatt mulighet til å komme til kvartfinalen i Champions League. Mot Sevilla på bortebane klarte Jamie Vardy å score et viktig bortemål i kampen som Leicester tapte 2–1. Kampen ble Ranieris siste som manager for Leicester. Returoppgjøret i England spilles 14. mars.

– Det er utrolig trist. Jeg er aldri blitt så trist av en managersparking før. Han er den som i fjor fortjente mest av æren for at Leicester forrige seong laget den fineste historien i fotballen, sier TV 2s Premier League-kommentator Simen Stamsø Møller til TV 2.

– Ingen forventninger om gjentagelse

Lagets ledelse takker Ranieri for jobben han har gjort i Leicester. Klubben vant sin første Premier League-tittel i sin 133 år lange historie i fjor.

− Vi hadde ingen forventninger om at vi skulle gjenta fjorårets sesong. Målet vårt til å starte med var å overleve i Premier League. Men nå er vi nødt til å kjempe for å nå det målet, og vi føler at en endring er nødvendig.

Ingen av trenerne som har vunnet Premier League de siste fem årene, trener samme klubb i dag. I likhet med Ranieri fikk både José Mourinho og Roberto Mancini sparken året etter de vant Premier League.

Assistentmanager Craig Shakespeare og førstelagstrener Mike Stowell tar over laget til en ny manager er ansatt. I tillegg til Ranieri er også assistentmanager Paolo Benetti og Andrea Azzalin ferdig i klubben.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk