Fotball

Sandnes Ulf stinne av selvtillit før Viking-kampen

Sandnes Ulf kommer til 16. mai møte med Viking stinne av selvtillit.

Kent Håvard Eriksen setter straffe nummer to.
  • Egil Ø. Nærland

SANDNES ULF - FLORØ 4–0

Etter tre uavgjorte kamper ba trener Bengt Sæternes spillerne sine våge mer og ofre seg fremover for å avgjøre. Han fikk hundre prosent respons.

Ikke bare skaffet Sandnes Ulf seg en strålende og stor hjemmeseier, men minst like viktig var det å få full gang på storscorer Kent Håvard Eriksen.

Han scoret sine to første i kampen fra straffemerket, men det betydde lite, for målene gjør alltid noe med deg, spesielt for en som er der for å gjøre nettopp den jobben.

Les også

Sæternes: – Vi er for lite målfarlige

Utover i kampen ble Eriksen sikrere og sikrere, det var den Eriksen som ble ønsket kjøpt for millioner i fjor, det var den Eriksen som i mars herjet med det finske storlaget HJK Helsinki i Marbella.

Han kronet verket med 4–0 scoring i det 60. minutt og hvilte fra det 65.

La det være sagt først som sist: Eriksen skal dele æren med lagkameratene og kanskje aller mest med 20-åringen Vegard Østraat Erlien.

Han spilte fra start ved en tilfeldighet, tok plassen til Remi Johansen som ble skadet under oppvarmingen, og han spilte strålende. Balltalentet fra Rosenborg gjorde så godt som alt rett og tilførte Sandnes Ulf kreativitet laget har manglet.

Les også

Disse var sterkest på Sandnes Ulf-børsen

Du så tendenser til mer pågående Sandnes-spill fra avspark, større kraft i duellene, friskere gjenvinning av ballen på motstanderens banehalvdel, men det måtte et straffespark til for å få hull på Florø.

Fra det øyeblikk (26. minutt) Akinshola Akinyemis heading ble avverget med hands og straffe til de lyseblå, var det aldri tvil.

Kent Håvard Eriksen scoret fra merket, og samme mann fikk muligheten til å lage nummer to da lagkamerat Vegard Østrått Erlien ble lagt ned i feltet.

Straffespark nummer to i det 39. minutt, scoring nummer to for Kent Håvard Eriksen.

Les også

Skade endrer Sandnes-laget i siste øyeblikk

Fra det øyeblikket Sandnes Ulf laget 1–0, så Florø sjanseløst ut, det ble understreket med 2–0 og fastslått ved 3–0.

For ett minutt inn i overtiden var uberegnelige Kachi Ugwuadu på farten, fintet, veltet, reiste seg, fintet igjen og skjøt - i mål.

3–0 til pause, tre poeng i boks.

Allerede før andre omgang startet, hadde Sandnes Ulf gitt seg en best mulig inngang og fylt på all mulig selvtillit til lokaloppgjøret mot Viking på SR-Bank arena kommende onsdag.

Ikke bare kom Kent Håvard Eriksen på scoringslisten, trener Bengt Sæternes kunne også glede seg over at startdebutant Vegard Østraat Erlien viste seg som den ballspilleren og boksåpneren han var i Rosenborg, på juniorlaget og rekruttlaget der.

I tillegg kom Herman Kleppa inn på høyre back og tilførte offensiv kraft, når dessuten uberegnelige Erixon Danso fant det for godt å vise sine beste sider, har Sandnes Ulf mange grunner til å glede seg til kampen 16. mai.

PS: Et skår i gleden og trist at Florøs keeper ble båret ut med det som så ut som en alvorlig skade. Kampen var stoppet i over 10 minutter, men det var faktisk ingen som var borti keeperen. Han gikk rett i bakken da han skulle kaste ut ballen.

Les mer om

  1. Sandnes Ulf
  2. Sandnes stadion