Fotball

Nå mener Mjelde at Vindbjart-juvelen er god nok for Start

Start-treneren mener Vindbjart-juvelen har tatt store steg i år. 

BANENS GIGANT: Daniel Aase spilte til ni poeng på Fædrelandsvennens spillerbørs i kampen mot Start. Her jubler han etter 4-0-seieren på Moseidmoen. Foto: Sondre Steen Holvik

 • Håvard Karlsen

Daniel Aase var banens gigant, og herjet med Start-spillerne i 4-0-seieren på Moseidmoen onsdag. Mons Ivar Mjelde har tidligere signalisert at 25-åringen ikke passer inn i Start. Nå har han forandret mening.

 • Vi henvendte oss til Vindbjart om Daniel Aase før sesongen, men det var uaktuelt for Vindbjart, sier Mjelde.

Start ønsket også å ha med seg Aase til Stavanger til treningskampen mot Viking i vinter. Da var Vindbjart-spilleren bortreist.

 • Daniel var i Start før min tid. Jeg har sett ham en del når jeg har vært her, og jeg synes ikke han har vært så god som han er nå. Jeg synes han har utviklet både tempoet sitt, løpskapasiteten sin, og det tekniske repertoarene. Det jeg har sett av ham i år, har jeg bare sett glimtvis av tidligere. Nå synes jeg at han leverer på høyt, stabilt nivå hele tiden, sier Mjelde.

- Herjet tidvis

Han mener måten Start spiller på nå, passer Aase bedre enn tidligere.

 • Jeg føler også at han er mer moden, sier Mjelde.

- Hva synes du om måten han lekte seg med Start-spillerne i cupkampen?

 • Det er som spillerne sier, de savner at det er noen som setter seg i respekt på et tidligere tidspunkt. Jon Hodnemyr hadde god kontroll på han i første omgang, synes jeg. Han får litt mer rom i andre omgang, og da herjer han tidvis. Jeg ble veldig imponert over det han viste, sier Mjelde.

Flere aktuelle Vindbjart-spillere

Start-treneren har latt seg imponere av flere Vindbjart-spillere. Storscorer Øyvind Gausdal var leid ut til Start i 2011, og kunne ha vært en aktuell mann for klubben også denne sesongen.

 • Tingene har forandret seg litt nå. De troppene vi hadde tidligere, var både bredere og annerledes enn den er nå. Nå er det unggutter i troppen vår, og disse spillerne hadde fått mye mer spilletid i eliteserien, enn tilfellet var da Gausdal var her forrige gang. Han ville vært interessant, en Daniel Aase ville vært interessant, og det er ingen tvil om at en spiller som Thomas Zernichow er på et høyt, høyt nivå, sier Mjelde.

Han utelukker ikke at Start vil komme på banen igjen når overgangsvinduet åpner 15. juli.

 • Vi må vurdere om vi kommer til å rette en henvendelse til Vindbjart i løpet av sommeren. Det må vi diskutere internt først, sier Mjelde.

Les også

 1. Mjelde: - Har ikke tro på å kappe hodet av spillerne

 2. Ajer: - Vi ble så til de grader pissa på

Les mer om

 1. Fotball-NM
 2. Vindbjart FK
 3. IK Start