Fotball

Langt mellom Moldes cupsmeller

På 40 år har Molde har røket ut av cupen i 1. runde tre ganger.

MFKs målscorer, Valter Tomaz jr, var bare en am mange moldespillere som snublet mot KIL/Hemne i 2007. Her blir han lurt av den ene av hjemmelagets målscorere, Asgeir Snekvik.
  • Øyvind Brunvoll

Clausenengen, KIL/Hemne og Rollon er de tre lagene som har laget cupbomber mot Molde de siste 40 åra..

Sist det skjedde var i 2007 da Vegard Forrens gamle klubb, KIL/Hemne, sendte Molde hjem fra Trøndelag med halen mellom beina. Trønderne vant fortjent 3-1 over svartkledde Molde i den siste sesongen Molde spilte på nest øverste nivå. Trener Kjell Jonevret var ikke akkurat blid etter tapet.

Siste lag som slo Molde mens MFK spilte i øverste divisjon, var Clausenengen i 1985. Molde spilte i det som den gang var 1. divisjon, mens kristiansunderne spilte i 4. divisjon. Trener for Molde var den gang svensken Hans Backe.

Molde har også tapt på Sunnmøre før, men da må vi tilbake til 1977. Rollon vant 2-1 etter at Jan Fuglset hadde redusert for Molde. I kveld er det ny tur til Sunnmøre. Molde møter Brattvåg klokka 18. Moldes nest beste lag, Træff, spiller borte mot Spjelkavik. De grønnkledde har sjelden kommet langt i cupen, men i 2000 slo de til og banket et sjokkert Stabæk 2-0 på Nadderud i 3. runde. Øystein Sletvold scoret begge målene.

Les også

- Skal gjøre det bedre enn Aalesund

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Molde FK