Fotball

Vikings styreleder: - Ja, situasjonen er alvorlig

Charlie Granfelt har ingen problemer med å innrømme at situasjonen i klubben er alvorlig – og at de lover å ta tak i den.

Charlie Granfelt legger ikke skjul på at Viking må ta grep i den alvorlige situasjonen (Arkivfoto)
  • Kurt Arne Nilssen

STAVANGER (Aftenbladet): — Styret vedtok forrige uke nok en gang utsette planene om en ny emisjon. Hvorfor?

— Det er en kjent sak at vi har økonomiske utfordringer og vi ønsker å se på alle muligheter før vi går videre med emisjonsplanene. En emisjon skal ikke bil en sovepute. Det kan ikke bli slik at vi henter inn penger, betaler ned gjelden og deretter fortsetter som før. Vi må vise aksjonærene respekt og komme opp med en troverdig plan, sier Granfelt.

Les også

«Nå kjenner Viking presset fra alle hold»

— Prioriterer dere å kutte kostnadene ytterliggere i stedet for å satse på en ny emisjon?

— Det blir for ensidig. Det handler også om å se på muligheten for å øke inntektene. Vi har utfordret administrasjonen og oss selv til å regne på dette og gå igjennom alle muligheter. Jeg er ikke imot noen ny emisjon, men vi må kunne se aksjonærene i øynene og presentere en troverdig plan til dem, sier Granfelt.

- Gjør dårlig økonomi og stadige kostnadskutt at dere må nedjustere de sportslige ambisjonene om å være et topplag?

— Her gjelder det å være virkelighetsorienterte. Vi har i dag en ambisjon om å være blant topplagene, men snittet for de siste årene har vært 7.-8. plass. Da er det kanskje på tide å stikke fingeren i jorden. Vi ønsker alle å være et topplag, men samtidig må vi kutte kostnader vi ikke har kontroll på.

- I en tid hvor de fleste klubber sliter økonomisk, er det ikke litt defensivt for en klubb av Vikings størrelse og med de ressursene dere faktisk har å senke ambisjonene?

— Jeg tror du kan spørre supporterne til Nottingham Forest og Leeds hva de synes om situasjonen klubbene deres er i. På et eller annet tidspunkt må man gjøre ting før det er for sent. Det vil bli tatt noen tøffe beslutninger de neste månedene. Viking skal igjennom en tøff periode. Situasjonen er alvorlig og det må alle være klar over. Skal klubben overleve, må vi må ta grep.

- Er det fare for at klubben ikke overlever?

— Nei, fordi vi kommer til å gjøre noe med situasjonen. Hvis vi ikke gjør noe eller slurver så står klubben i fare, men slik er det i alle klubber, mener den nyvalgte styrelederen.

- Dere valgte å utsette ansettelsen av toppspillerutvikleren, en prosess som har pågått lenge og som var i sluttfasen. Kan det oppfattes som useriøst eller uprofesjonelt?

— Behovet finnes fortsatt, men i likhet med de andre sakene kan vi ikke pådra oss nye kostnader før vi har fått kontroll over økonomien, sier Granfelt.

- Da er det vel nærliggende å tro at det var feil å legge inn stillingen i budsjettet for 2015 eller at situasjonen har endret seg betraktelig de siste ukene?

— Mye har skjedd parallelt med denne prosessen, men budsjettet for 2015 var nok litt for optimistisk, sier Granfelt.

- Betyr det at det heller ikke skal ansettes en ny utviklingssjef etter Kjell Inge Olsen?

— Ja, dette gjelder alle stillinger. Vi avventer nye beslutninger, sier Granfelt.

Les også

Viking setter alt på vent

— Må dere også selge spillere når overgangsvinduet åpner i sommer?

— Vi må ikke selge spillere, styret har ikke bestemt noe i den retning. Men dersom den sportslige ledelsen ønsker endringer i troppen, må de gi oss beskjed om det.

- Kjell Jonevret er på utgående kontrakt. Hva tenker dere om den situasjonen?

— Han vurderes fortløpende gjennom hver sesong. Styret har full tillitt til Jonevret. Siden kontrakten hans strekker seg ut sesongen, har vi ikke noe hastverk med å fatte en beslutning. Men vi kommer til å gjøre det før sesongen er over. Den økonomiske situasjonen gjør at vi ikke kan pådra oss nye kostnader akkurat nå, sier Granfelt.

- Men det er vel ikke bare den økonomiske situasjonen som avgjør Jonevrets framtid. De sportslige resultatene teller vel også?

— Alle stillingene i klubben blir vurdert etter de sportslige og økonomiske resultatene samlet sett, svarer Granfelt.

- Hva gjør dere konkret for å møte alle utfordringene klubben står overfor?

— Vi er ikke passive og sitter ikke på gjerdet og avventer, men jobber fortløpende med disse problemstillingene. Hva vi skal gjøre og hvorfor holder vi foreløpig internt.

Les også

  1. Viking-Granfelt taus om emisjonsplanene

  2. Viking måtte forklare seg for fansen

  3. Slik ble Viking knust av Rosenborg

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt27177354233158
2Molde27165664362853
3Viking2714675244848
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg27127853391443
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK