Fotball

− Oslo er ingen idrettsby

Nytt stadion på Valle må til for at Vålerenga skal spille for fullsatte tribuner, mener Aftenpostens nye Supporter-skribenter.

Klanen under en 3-3-kamp mot Brann i fjor.
  • Eirik Løkkemoen Bjerklund

Robin Grov og Jonas Nilseng Almaas skal denne sesongen skrive for Aftenposten i prosjektet Supporter. De skal skrive om klubben i sitt hjerte: Vålerenga.

Her ser du hvordan de vurderer sitt lag før serien sparkes i gang.

Slik svarer de på Aftenpostens spørsmål før seriestart:

— Hvilke forventninger har dere til Vålerenga i fjor?

− Bedre enn i fjor. Vi har fått inn Wæhler og Tollås Nation som kan snøre igjen bakover. Det å slippe inn over 50 mål holder ikke til medalje. I fjor datt vi av på høsten, men med sterkere stall kan vi stå styrket utover sesongen. Vi må ikke få den sprekken som i fjor.

− Jeg har en følelse av cupfinale snart. Vi vet alle hvordan Rekdals menn pleier å gjøre det der, spiller Almaas inn.

*** LES OGSÅ:** Her får du alle Supporter-innleggene

- Deshorn Brown er hentet inn for å erstatte Vidar Örn Kjartanssons 25 seriemål. Hvor viktig er det for VIF-suksess at Brown slår til?

− Det er viktig at han slår til, men å erstatte 25 mål er vanskelig. Man vinner ikke i Lotto to uker på rad! Han er en helt annen spillertype enn Kjartansson. Brown er sykt rask og sterk. Kjartansson-salget åpner opp for Ghyas. Han må ta mer ansvar og mer faller på hans skuldre. Det blir hovedfaktoren offensivt.

Jonas Nilseng Almaas, Vålerenga-supporter
Les også

VIF-kometen Zahid: - Blir veldig motivert av å få spille i drakt nummer 10

— Ghayas Zahid, Daniel Braaten, Kjetil Wæhler og Christian Grindheim er profiler i laget i år. Er det nok til å få folket tilbake til Ullevaal? Hva skal skje for at Oslo-folket igjen strømmer til Ullevaal?

− Stabilt høye prestasjoner må til. Oslo er ikke noen idrettsby, selv landslaget sliter med å fylle tribunen. Det er så mye annet å gjøre her. Det er viktig å få opp unggutter som Ivan Näsberg, som er en ekte Vålerenga-gutt. Stabile kamptidspunkter og ny stadion på Valle kan trekke mer folk.

Robin Grov, Vålerenga-supporter

− Det må gjøres noe med kamptidspunktene. Av kampene som er berammet, så spiller ikke VIF hjemme én gang på den «vanlige» søndagen. Mandag, fredag, torsdag og lørdag gjør det ikke akkurat lett for folk. Dette ser for øvrig ut til å bli vårt siste år på Ullevaal. Hvis vi får plass på egen stadion om et par år, så vil det naturligvis gjøre noe med tallene, utdyper Almaas.

— Hvem skal vi se opp for i Vålerenga i år?

− Jeg håper selvfølgelig at Elías Már Ómarsson kan slå til. Han er en kjapp, driblesterk spiller. Han vil kanskje gå under radaren, men nøkkelspillerne til Enga går jo ikke under radaren.

− Se også opp for Markus Nakkim. Han er en ung midtstopper som har imponert stort i treningskampene. Jeg tror han starter sammen med Wæhler mot Godset 6. april.

- Hvilken motstander elsker dere å slå?

− Lillestrøm er et naturlig valg. Det å stå på bortefeltet på Åråsen føles ikke ut som en vanlig Tippeliga-kamp. Det å vinne på Åråsen kan nesten ikke beskrives med ord. Ingen kamper i Norge er i nærheten. Likevel er det fryktelig mange år siden vi har vunnet på Lerkendal. Det ville rett og slett vært deilig å slå RBK.

− Dagens letteste. Hint: De ligger allerede sist nå før vi har begynt. Selvfølgelig Lillestrøm, utbryter Almaas.

- Hvem vinner serien?

− Det blir nok Kjell Inge Røkkes menn. De har mest penger og bred stall. Hvis ikke alt fungerer frem til sommeren, har de friske midler til å forsterke stallen.

Les også

  1. Vålerenga vurderer å flytte fra Ullevaal

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodø/Glimt1474329151425
3Kristiansund137241312123
4Rosenborg146442619722
5Vålerenga145632520521
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Supporter
  3. Vålerenga Fotball