Orry Larsen: – AaFK har utviklet seg enormt mye

Peter Orry Larsen om benkeslitingen under Aabrekk, kampene mot Rekdal og hvordan AaFK har forandret seg.

BENKET UNDER AABREKK: Peter Orry Larsen synes det var kjedelig å sitte på benken da Harald Aabrekk var trener i klubben. Han likte ikke begrunnelsen han fikk, som blant annet gikk på at 26-åringen ikke var typen som klager på å bli vraket.

Allerede da Peter Orry Larsen spilte sammen med Trond Fredriksen, var han sikker på at Fredriksen kom til å bli treneren hans i AaFK.

26-åringen er inne i sin niende sesong som eliteseriespiller etter debuten borte mot Viking høsten 2007. Siden den gangen har det blitt 188 eliteseriekamper og 20 mål.

Les også

Historien om Finn (60) vekker oppsikt i England: - Det har eksplodert

Tidligere i år passerte han midtbanespilleren Tor Hogne Aarøy i antall eliteseriekamper for klubben. Han er dermed den spilleren i klubbens historie som har flest eliteseriekamper. Men Orry Larsen har ikke gjort seg opp noen tanker om å bli værende i klubben resten av karrieren.

– Jeg tenker ikke slik som fotballspiller, for her kan det skje ting raskt. Men jeg trives godt i AaFK. Vi har skiftet mye på laget og hatt mange trenere, men AaFK har utviklet seg enormt mye. Vi er ikke samme klubben nå som den jeg kom til, sier han.

Store endringer

– Hva har endret seg mest?

– Klubben er mer ambisiøs når det kommer til spillerne man har hentet. Støtteapparatet er også blitt mye bedre. Den biten jeg føler man har tatt størst steg på, er den medisinske biten. Med «Melis» (Bjørn Erik Melland) i spissen har man tatt store steg på fotballmedisin. Det merker vi som er spillere stor forskjell på, og det er veldig bra.

Les også

Sjekk hvilken bror somhardet finestebrassesparket

Gjennom sine ni sesonger har midtbanespilleren også opplevd hvordan det er å ha mange forskjellige trenere. Etter å ha spilt sammen med Trond Fredriksen i mange sesonger, var Orry Larsen sikker på at han ble trener for han i klubben en dag.

– Trond har alltid slått meg som en trenertype, men både han og «Kalle» (Fjørtoft) er fotballkloke karer. At de ble trenere er ikke så overraskende, men det kom kanskje litt tidligere enn forventet, sier 26-åringen.

Etter at Fredriksen og Fjørtoft tok over etter Harald Aabrekk, har Orry Larsen blitt en viktig brikke på laget. Det var ikke tilfelle under Aabrekk.

– Ville ikke klage

– Jeg spilte nesten ikke noe under Harald, men jeg liker ikke å klage når jeg ikke får spille. Jeg synes du skal vise på banen at du fortjener å være der, så jeg kunne ikke gjøre noe annet enn å respektere at jeg ikke fikk spille, sier han.

Men Orry Larsen likte ikke å høre årsaken til at han ikke spilte. I et intervju med Sunnmørsposten sa Aabrekk at han ønsket å satse på Vebjørn Hoff for at han skulle ta nye steg. Han mente også at Orry Larsen var så rutinert, sutret ikke og tålte å bli vraket.

– Hvis du først sliter litt, vil du gjerne vite hva du skal jobbe med. Men når du får vite at du ikke klager, så er det vanskelig å få gjort noe med det på banen. Jeg er glad jeg er ferdig med det, for jeg liker ikke å sitte på benken og klage, sier han.

Møter Rekdal i kveld

I kveld venter Vålerenga og tidligere AaFK-trener Kjetil Rekdal på Color Line Stadion. Sist lagene møttes vant AaFK 2–1 på Ullevaal stadion. Den gangen jublet AaFK-spillerne som de hadde vunnet cupfinalen.

– Det er alltid spesielt å møte Vålerenga. En ting for mange er at Kjetil har vært her, men det er ikke spesielt for spillerne. Det er en stor norsk klubb som skal være med i toppen, derfor smakte det godt. Så snudde det litt for oss i den kampen også, sier han.

– Betyr det å møte Rekdal noe ekstra?

– Det kan være. Jeg kan forstå folk som mener det, men for vår del tenker vi ikke så mye på det. Klart vi kjenner Kjetil fra før av, men vi har spilt mot kjente tidligere også. Jeg tror mer det er andre enn spillerne som føler litt på det.

Følg kampen direkte fra klokka 19.00 og chat med vår reporter:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk