Fotball

Avviser norske antydninger om grisespill: - Spillerne er bare engasjerte

Elfenbenskystens trener sier laget ikke spiller stygt.

MÅTTE TRØSTE: Clementine Toure måtte trøste spillerne etter 2-3-tapet for Thailand i den andre kampen i gruppespillkampen. Marc DesRosiers-USA TODAY Sports/NTB scanpix

 • Odd Inge Aas
  Journalist

MONCTON (aftenposten.no): Norge møter Elfenbenskysten i den siste gruppespillkampen mandag, og før kampen har den norske leiren uttrykt bekymring over det de mener er aggressivt ivoriansk spill.

I den første kampen mot Tyskland tapte det vestafrikanske landet med 0-10, men var suverene på kortstatistikken ved at over halve laget fikk advarsel av dommeren.

Tyskernes trener Silvia Neid sa at alle spillerne på laget hennes hadde blåmerker, og at det bare var flaks at det kun var én spiller som ble skadet.

– Jeg er litt bekymret for fysikken til Elfenbenskysten. Det går litt vilt for seg noen ganger. Jeg håper vi slipper etterslenger, sier landslagssjef Even Pellerud før kampen som i praksis betyr svært lite for det norske laget.

Veldig mye skal til om det ikke blir annenplass i gruppen og spill i åttendedelsfinalen.

Avviser kritikken

Pellerud og Norge har imidlertid lite å frykte, skal vi tro motstanderens trener.

 • Jeg blir overrasket når noen snakker om aggressivt spill. Vi har fått noen kort i de første kampene, men spillerne er engasjerte i kampen. Jeg så ikke noe stygt spill, og vi ble også taklet, sier Clementine Toure på pressekonferansen før kampen mot Norge.

Hun pekte heller på skuffelsen etter å ha sett to thailandske mål bli godkjent i kampen Elfenbenskysten tapte 2-3. Toure mente de burde vært annullert.

 • Vi vet at Norge vil spille hardt, og vi vil ta med oss dem samme innstillingen. Vi representerer vårt kjære hjemland, og vi kommer til å gi alt. Til slutt vil Gud avgjøre hvem som vinner.
Les også

Kalassifre til å leve godt med

Toure ser for seg en veldig vanskelig kamp mot det norske laget, som hun mener har spillere som ikke bare er anerkjent i hjemlandet, men i hele fotballverdenen. Til tross for to tap forteller hun om god stemning blant spillerne.

 • De føler seg veldig bra nå. Det er sant at vi ikke har hatt gode resultater, men vi er veldig fornøyde med å spille og delta i VM. De er klare for kampen og går inn med stort pågangsmot.

Har lært mye av å delta

Elfenbenskysten er gjenganger i verdensmesterskapene på herresiden, men på kvinnesiden er det første gangen de deltar. Toure forteller om problemer i oppkjøringen til verdensmesterskapet, hvor et av problemene var at de ikke fikk spilt noen treningskamper mot lag på det nivået de møter i VM.

Hun forteller også at det var utfordringer i forbundsledelsen som gjorde at ting ikke ble optimalt.

Dette er noe av grunnen mener hun til at det ble så stygge sifre i åpningskampen, og hun avviser kritikerne som sier at laget ikke er godt nok til å delta i VM.

 • Vi har fått med oss mange gode erfaringer og har lært mye av dette. I årene som kommer ønsker vi å komme opp på nivået som lagene i mesterskapet her har, sier hun.
 1. Les også

  Espelund: - Hvorfor virker kvinnelige fotballspillere så truende på mange?

 2. Les også

  Colombia sjokkerte Frankrike i VM

 3. Les også

  Duoen som skaper frykt hos Norges motstandere

Les mer om

 1. Kvinnelandslaget fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Norges VM-spiss: - Det var grining før nesten hver trening

 2. FOTBALL

  Tapte VM-starten 0-10, treneren var kjempefornøyd

 3. FOTBALL

  Brannfakkel fra VM-leiren: Norske lag vil aldri få ferdighetene til å styre fotballkamper

 4. FOTBALL

  Pellerud etter nytt tap: - Hva i Herrens navn er det vi driver med i forsvar?

 5. FOTBALL

  Pelleruds store forsvarsdilemma: Har brukt 12 ulike rekker på 12 kamper

 6. MENINGER

  Ni grunner til å tro på norsk VM-suksess