Fotball

Ingve Bøe har funnet det eneste positive etter søndagens Viking-tap

Les Ingve Bøes betraktninger etter Vikings 2–3-tap for Jerv.

Ingve Bøe er Aftenbladets faste Viking-blogger.
  • Ingve Bøe

Søndagens Viking-kamp mot Jerv var en svak forestilling fra start til slutt. De få lyspunktene var målene og innhoppene fra Udo og Sale.

Til neste kamp kan de kastes innpå ved pause, eller til og med starte. Jeg vet det er vanlig å gi tillit til samme gjeng etter en svak omgang, å gi dem en mulighet til å respondere på tordentalen i pausen. Den talen antar jeg ble holdt. Viking tok seg også noe opp etter pause, men bare i en liten halvtime i løpet av den andre omgangen.

Iven Austbø måtte se tre baller i nettet bak seg i søndagens oppgjør mot Jerv i Grimstad.
Les også

Berntsen om Vikings grusomme omgang: – Årsverste og forferdelig dårlig

Tryggheten defensivt var borte

Forsvaret spilte som helhet sin dårligste kamp for sesongen så langt i år. Alle de tre scoringene kan og skal avklares. 1-0 med en resolutt takling før streken. På 2 – 0 får venstre kant til Jerv en enkel jobb med å dra seg rundt våre backer. 45 graders-pasningen ut etterpå er lærebokas A-B-C. 3-1 målet skal aldri komme. Tre spillere mot én bør være « eden mad. Den var avgjørende for å ikke klare ett poeng. Etter sjanser hadde det vært i nærheten av et stort ran. Vi tar ikke poeng når vi gir bort tre mål. Som regel.

Les også

Viking-børsen: «Det skjer alltid noe rundt Tripic»

Vi tapte midtbanen, igjen

Midtbanen ble for lett overspilt og klarte ikke å ta ut sine folk. Jerv fikk kort og godt for fritt spillerom. De klarte heller ikke å gi nok støtte framover. Dermed var det for oss en sjansefattig kamp. Tripic viste i glimt sin storhet, men også han var borte i store perioder.

Ballen spratt ikke helt vår vei på topp heller. Jeg hadde likevel tro på et poeng etter reduseringen til 3-2. Jerv virket kjørte. Men den ekstra sluttspurten jeg forventet, kom aldri. Dermed ble det et nytt, fortjent tap - for andre kamp på rad.

Aalesund tapte også

Det eneste positive sett med våre øyne er tapene til Aalesund samt våre naboer. Dette gjør at vi fremdeles holder fast i opprykksplassen. Den ryker fort om det ikke nivået heves betraktelig etter en liten kamppause.

Her er det en jobb å gjøre, Bjarne.

Les også

Svakt Viking tapte igjen – Jerv vant femmålsdrama

Vanskelig mot Sogndal

Deretter står Sogndal for tur borte. Laget fra saftbygden har fått sving på sakene og vant med solide 5-1 mot Strømmen i går. De står på 16 poeng nå og vil derfor ta Viking igjen om de fortsetter trenden.

Jeg har antatt at det ville svinge prestasjonsmessig i år .Det er absolutt ingen bombe at slike kamper forekommer. jeg er dog bekymret for hvor fort pilen har snudd etter 16. mai-kampen. I det oppgjøret var Sandnes Ulf like gavmilde som våre gutter var søndag.

Jeg mener også at det bør skrikes etter en stor og sterk spiss. Spesielt er en slik type viktig i de kampene spillet ikke sitter, når formen er i ulage som i går. Variasjonsmuligheter spillemessig er aldri feil.

Les også

Vikings 16-åringer til eliten

Varme hoder

Det var varmere på chatten enn i sola underveis mens målene haglet inn feil vei. Vi er veldig på der når det presteres dårlig. Det er lov å være skuffet.

Det er lov å tyte og klage. Men også der er det greiest å ta ballen, men ikke mannen – noe som forsøkes kommunisert er så usaklig at jeg gremmes. Slikt går rett i bosset og denne karen tåler mye!

Zlatko Tripic med fokus på ballen i oppgjøret mot Jerv.
Les også

Ingve Bøe fulgte kampen mot Jerv: Slik var femmålsdramaet

Viking er et ustabilt godt 1. divisjonslag

Akkurat nå er ikke Viking et elitelag. Det vet vi jo alle. Men vi er et svingende og variertspillende topplag i Obos. Kanskje blir vi det i løpet av sesongen, kanskje ikke. Men steiner bygges, og Viking skal atter reise seg. Slikt tar tid, og tålmodighet er en dyd også i vår by.

Jeg er også skuffet, men denne kampen kan ikke fås igjen. Pendelen svinger rett vei neste kamp. Det er deilig å ha sånne positive tanker. Bare prøv.

Den kampen som ikke er spilt, er alltid den viktigste.

Les mer om

  1. Viking FK
  2. Ingve Bøe
  3. OBOS-ligaen
  4. 1. mai