Fotball

Norge får gjennomgå i italienske medier

Italias keeper hadde for lite å gjøre til engang å få poeng på spillerbørsen i italiensk storavis.

NEDTUR: Mats Møller Dæhli er blant de eneste som kom fra tirsdagens kamp mot Italia med æren i behold, ifølge italiensk storavis.
  • NTB

Mats Møller Dæhli og Ørjan Håskjold Nyland er de eneste norske den italienske avisen Gazzetta dello Sport lar seg imponere litt av.

Hele forsvaret får hard medfart i spaltene. Italia vant 2-0 på Ullevaal tirsdag. Det kunne fort endt 4-0. Norge ble helt avkledd etter pause.

— Vi møtte et av verdens beste lag. Vi følger vår vei og plan uansett hva som skjedde her, sier Norges kaptein Per Ciljan Skjelbred til NTB.

Les også

Ciljan: – Nå må vi slå Malta

Han virket nesten småsjokket over hvor solid og god Italia var.— Det er tidlig å si noe etter en runde, men Italia må være klar favoritt i gruppen.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo fikk på pressekonferansen i går spørsmål om han var skremt over nivåforskjellen opp til Italia.

— Nei, vi vet at det er en avstand opp til Italia. Det er et av verdens beste lag. Vi tar med oss veldig mye nyttig fra denne kampen. Og vi gleder oss til neste mulighet om én måned (bortekamp mot Malta og hjemme mot Bulgaria), svarte Høgmo.

Keeper Gianluigi Buffon hadde for lite å gjøre til engang å få poeng på spillerbørsen. Det sier mye om Norges innsats og kapasitet for tiden.

Avis-slakt

Gazzetta dello Sport trykket vel 400.000 eksemplarer på velkjent rosa papir natt til onsdag. Reporterne strør ikke om seg med gode karakterer uten grunn.

Avisen er knallhard i dommen over Per-Mathias Høgmos lag.

Les også

Høgmo: - Vi har et effektivitetsproblem

— Norge er langt, langt unna storhetstiden på 1990-tallet. Vikingene hadde ikke et eneste skudd på mål i denne kampen. De viste også store svakheter i forsvaret. Det var skuffende å se på en kveld der Antonio Conte (Italia-trener) fikk en drømmestart, skriver avisen.GdS har følgende karakterer på de to lagene:

Norge: Nyland 6 - Elabdellaoui 5, Nordtveit 5, Forren 5, Flo 5 - Dæhli 6 (Norges beste), Johansen 5,5, Skjelbred 5,5, Jenssen 5, Nielsen 5,5 - King 5,5. Italia: Buffon - Ranocchia 6, Bonucci 7, Astori 6,5 - Darmian 6, Florenzi 6,5, De Rossi 6,5, Giaccherini 7, Mattia De Sciglio 6 - Zaza 8, Immobile 7. Trener Conte scorer 7,5. Italias ferske landslagssjef lot seg likevel ikke friste til å rakke ned på Norges landslag.

— Nei, det synes jeg ikke Norge var svakere enn forventet. Norge er et lag som vil være vanskelig å møte for mange. For å være ærlig: Vi vant fordi vi var veldig konsentrerte og spilte bra. Jeg tror andre lag vil få det tøft her, sa Antonio Conte (45) på spørsmål fra Aftenposten.

5 på GdS-skalaen er ansett som godkjent innsats. Det er ytterst sjelden at spillere får ni og ti poeng. Åtte betyr at man har vært helt dominerende på banen.

«Zaza-show» er en av titlene i avisen onsdag. Han herjet fryktelig med det norske laget i Oslo. (©NTB)

Les også

  1. Et landslag som mangler det meste

  2. Dæhli: – Det hjelper ikke bare med hundre prosent innstilling

  3. - Jeg ser hva van Gaal gjør i United. Det tar tid.

  4. Conte: - Kunne ikke drømt om en bedre start

  5. Yttergård Jenssen tror på oppsving under Høgmo

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Italias herrelandslag fotball