Høgmo overrasket spillerne med sjokkuttaket

— Det var nok flere som ble overrasket der, sier Jo Inge Berget om Per-Mathias Høgmos laguttak.

UTE AV EM: Norges spillere må bare resignere etter at Ungarn ble for sterke søndag kveld.
  • Anders Pamer

UNGARN — NORGE 2-1, 3-1 sammenlagt

GROUPAMA ARENA: (bt.no): Norge startet med en lagoppstilling uten en ren spiss til en kamp hvor Norge måtte vinne. Markus Henriksen skulle ligge på topp, med Martin Ødegaard rett bak ham. Det virket ikke, og allerede før en halvtime var gått, endret Høgmo formasjonen.

Flere av spillerne innrømmer etter kampen at de ble overrasket over Høgmos vri. Ingen av spillerne vil bekrefte at Norge har trent på lagoppstillingen...

— Det er vanskelig å si, på et landslag har man aldri tid til å få trent kjempelenge sammen. Guttene har god kjemi, så jeg tror ikke det er der det lå, sier Berget på spørsmål om landslaget hadde trent på oppstillingen som møtte Ungarn.

En skikkelig perlescoring av Tamas Priskin ga Ungarn ledelsen 1-0.

— Vi har spilt med litt forskjellige formasjoner, om vi har vært innom den, det vet jeg ikke. Det får du spørre Per om. - Ble du overrasket over laguttaket?

— Jeg håper jeg skulle spille, det var det flere som gjorde. Jeg tror det var flere som ble overrasket, sier Malmö-spilleren.

Alle hadde ventet at landslagssjefen skulle endre på laget som tapte 0-1 på Ullevaal. Ingen hadde ventet at Høgmo skulle starte med Markus Henriksen, midtbanemannen, som lagets eneste spiss.

Marcus Pedersen var en annen av spillerne som ble skuffet over laguttaket. Men de hadde tydeligvis en kampplan de trodde på, jeg får stå inne for den, jeg også. Jeg har egentlig ikke annet å si enn at vi egentlig er for dårlige akkurat nå. Vi taper mot et halvgærnt lag, det er litt skuffende.

Pedersen lovet på forhånd at han skulle score hvis han fikk en sjanse. Sjansen kom, Pedersen smelte ballen midt i brystkassen på Ungarns keeper på stillingen 0-1. — Jeg var på rett sted til rett tid, så at ballen datt ned foran meg. Så ble jeg kanskje litt ivrig, og skled i det jeg skulle avslutte, sier han.

Markus Pedersen kom inn i andre omgang for Norge.

— Var dere det beste laget?- Jeg føler ikke det nå, jeg synes vi gjorde en dårlig kamp. Jeg er kjempeskuffet for at vi ikke klarte dette, men vi har ikke noe i EM å gjøre når vi ikke slår dette laget her.

Les også

Tok en vill sjanse. Satset alt. Og tapte alt.

Tom Høgli hadde en annen dom:

— Det høres idiotisk ut, men jeg mener faktisk fortsatt at vi var bedre enn Ungarn, sier den stødige backen.

Han var én av tre spillere som ble vraket etter hjemmekampen. Nordlendingen klaget ikke.

— Det var himmel eller helvete, så ble det dessverre det siste. Vi gjorde en god kvalik, men playoffen var ikke god nok.

Han ville ikke sage sjefen sin for en plan som ikke viste seg å fungere.

— Det var god mening bak det, og offensive tanker bak det.

Da VG ville vite om landslaget hadde trent mye på oppstillingen som møtte Ungarn, ville han ikke bekrefte:

— Det er ikke så god tid til å øve, men spillerne skal være familiær med det gjennom møter og så videre, sier Høgli.

Hør Aftenpostens podcast etter at EM-drømmen brast: