Fotball

Ødegaard frisk for Castilla

Martin Ødegaard involvert i 1-0-scoringen da Real Madrid Castilla slo Fuenlabrada 3-2 søndag.

GOD: Martin Ødegaard viste tidvis gode takter for Castilla, fire dager før Norge møter Ungarn.
  • Eirik Grønning

Det er gode nyheter for landslagssjef Per-Mathias Høgmo fire dager før Norge møter Ungarn i EM-playoff på Ullevaal. Ødegaard startet kampen i en offensiv rolle bak spissen Mariano, men ble etter hvert flyttet ut på høyrekanten.

16-åringen var involvert i mye av det Castilla foretok seg offensivt og spilte en birolle da Mariano satte inn Castillas første scoring. På slutten var Ødegaard nær ved å krone en god prestasjon med en vakker assist, men avslutningen til Cristian Cedres ble stoppet av tverrliggeren.

Ødegaard-avslutning endte i scoring – til slutt

16-åringen var involvert i scoringen da Castilla tok ledelsen etter tolv minutter. Ødegaard prøvde seg på en avslutning utenfor fra rundt 20 meter, men ble blokkert av en oppofrende forsvarer. Ballen fikk en høy bue inn i 16-meteren, der Fuenlabrada-keeperen krasjet med Jose Lazo. Castilla-spilleren fikk en ordentlig smell, men endte med en assist da Borja Mayoral kunne utnytte seg av muligheten foran det tomme målet.

Ti minutter før pause utlignet Jorge Ortiz med et knallhardt frispark i nettaket, i det som var en sjansefattig kamp. Likevel var det ingen tvil om at hjemmelaget var det førende laget. Da var det nok ekstra surt at gjestene til ledelsen like etter pause da Marc Rovirola satte inn 1-2 etter en kontring.

Så gikk det fra vondt til verre for Ødegaard & co.

Streng utvisning

Kun halvannet minutt etter Fuenlabradas ledermål ble fikk Jose Leon sitt andre gule kort da ballen ble spilt opp i handa hans på midtbanen. Castilla-forsvareren fikk gult kort for å ha frisparket da gjestene utlignet i 1.omgang, før et meget strengt kort sørget for at Castilla måtte spille de siste 35 minuttene med ti mann.

Ti minutter senere fikk Castilla frispark i gunstig posisjon. Martin Ødegaard stilte seg opp, men det var Mariano som var først i køen. Castilla-spissen viste hvorfor da han vakkert satte inn 2-2 nesten helt oppe i krysset.

Utrolig opphenting

Mariano ble den store helten da han like greit satte inn sitt tredje kvarteret før slutt. 22-åringen rev til seg ballen på egen banehalvdel, før han kombinerte med lagkamerat Febas og hamret inn 3-2 fra 16 meter. Det betød hat trick i andre hjemmekamp på rad for Mariano, som ble byttet ut sekunder etter scoringen.

Like før slutt kunne Ødegaard kronet en god prestasjon ved å notere seg for en flott assist. Nordmannen snurret rundt med Fuenlabradas-forsvaret inne i 16-meteren, før han la ballen til rette for Cristian Cedres. Men sistnevnte klarte ikke å følge opp på samme måte, avslutningen smalt i tverrliggeren.

Ødegaard spilte samtlige 90 minutter for Castilla.

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Martin Ødegaard