Fotball

Åsane endte måltørken. Likevel ble det nytt tap og ydmykelse på hjemmebane: - Elendig

Erik Huseklepp endte Åsanes måltørke på tre kamper, men kunne ikke forhindre nok et Åsane-tap hjemme mot Ull/Kisa søndag.

  • Lars Magnus Igland Røys

ÅSANE-ULLENSAKER/KISA 1–5

Myrdal stadion (BT:) Ett poeng og null mål. Det var fasiten fra Åsanes tre siste kamper i 1. divisjon før møtet med Ull/Kisa.

– Det er dessverre litt for enkelt å score på oss, og da må vi jakte hele kampen, uttalte Åsane-trener Mons Ivar Mjelde etter kampen mot Tromsdalen.

Tilfellet ble det samme for Åsane også hjemme mot Ull/Kisa søndag.

Les også

Nest-Sotra ydmyket Viking med festfotball: – Den største dagen i klubbens historie

Ny tung start

Allerede etter seks minutter måtte Åsane-keeper Borger Thomas plukke ballen ut av eget nett. Sondre Bjrøshol headet ballen til en Ull/Kisa-spiller på midtbanen, og Ull/Kisas Sverre Morten Torp satt etterhvert ballen i mål på lekkert vis.

– Det er litt hakk i platen. Vi har sluppet inn tidlige mål i tre kamper på rad nå. Vi gir de intiativet og da blir det vanskelig, sier Mons Ivar Mjelde etter kampen.

Etter 18 minutter skulle gjestene også doble ledelsen. Kristoffer Normann Hansen skrudde ballen i nydelig bue over Thomas fra venstre hjørnet av 16-meteren.

Endelig Åsane-scoring

Rundt ti minutter seinere skulle Åsane likevel løfte seg. Dennis Antwi ble dratt ned i feltet, og dommeren dømte straffespark til Åsane. Med mulighet til å ende Åsanes måltørke tok dagens kaptein Erik Huseklepp ansvar.

Huseklepp bommet på straffespark i cupkampen mot Nest-Sotra i vår, men denne gangen var han iskald og satte inn 1–2 hardt ned til høyre for keeper.

– Det var deilig å få satt straffen etter bommen mot Nest. Alle straffer skal sitte i mål, sier Huseklepp, men at det betyr lite med scoring når man taper 1–5.

– I dag var vi rett og slett elendig, konstaterer Huseklepp.

MÅL: Erik Huseklepp satt inn Åsanes første mål på tre kamper, men slaktet lagets innsats hjemme mot Ull/Kisa.
Les også

Se Nest-Sotras målfest mot Viking

Bytte før pause

Nytt håp for Åsane, men bare ti minutter senere skulle laget igjen ligge to mål bak. I duell med flere Åsane-spillere satt Ull/Kisa-spiss Ole Andreas Nesse ballen kontant i mål etter et hardt innlegg langs bakken i det 36. minuttet. 1–3 ble også stillingen til pause.

– Vi var litt inne igjen i kampen med straffescoringen, men igjen gir vi bort initiativet, sier Mjelde.

Før pause gjorde også Åsane et bytte idet Martin Ueland gikk ut til fordel for Magnus Bruun-Hansen.

– Vi valgte å gjøre et bytte fordi de skapte mye sjanser på oss og scorte mål. Det er aldri kjekt å bytte før pause, men i Åsane så vinner vi og taper vi sammen, sier Mjelde som legger til at Ueland tok byttet fint.

Les også

I 1966 vant han VM med England. I helgen er Gordon Banks æresgjest på Vestlandet: – Jeg er glad for å være her

Punkterte kampen

Åsane gikk offensivt ut like etter pause. Sondre Bjørshol avanserte langs høyresiden og fant Håkon Lorentzen i feltet, men headingen gikk like over mål.

I det 68. minuttet punkterte likevel gjestene kampen. Eric Kitolano bredsidet ballen kontrollert i mål fra rundt 16 meter til 1–4.

Åsane forsøkte å skape ny spenning i kampen, men maktet ikke å komme til store sjanser.

På overtid fikk Ull/Kisa straffe, og Nicolay Solberg satt ballen i samme nettmaske som Erik Huseklepp i førsteomgang til 1–5. Kampen endte 1–5, og ble med det Åsanes fjerde strake kamp uten seier, og tredje tap på rad.

– Nå er det samling i bunn. Vi skal bruke skuffelsen fra i dag til å motivere oss til neste kamp. Det smerter oss veldig å ryke 1–5 hjemme, altså, sier Mjelde.

– Vi trenger støtte

Med tapet ligger Åsane på 13. plass i 1. divisjon, bare fire poeng fra nedrykksplass. Neste kamp for de oransje er hjemme mot Levanger 24. juni på Myrdal stadion.

Mons Ivar Mjelde oppfordrer Åsane-supporterne til å møte opp på Myrdal stadion i den tunge perioden.

– Det er noe helt annerledes å spille foran 2–300 enn 1000 på stadion her. Det er en helt annen ramme, og da får vi følelsen av å være på hjemmebane. I slike tider trenger vi all støtte vi kan få, sier Mjelde før Huseklepp følger opp.

– Den skal vi vinne. Det må vi, sier Huseklepp om kampen mot Levanger.

Les mer om

  1. Åsane
  2. Erik Huseklepp
  3. OBOS-ligaen
  4. Fotball 1. div
  5. Mons Ivar Mjelde