Fotball

Viking-bloggen: «Det burde vært straffe»

Viking-blogger Ingve Bøe mener HamKam ble snytt for et soleklart straffe.

Ingve Bøe er Aftenbladets Viking-blogger.
  • Ingve Bøe
    Ingve Bøe

Etter få minutter felte Leo deres spiss innenfor 16 meters streken. At dommeren ikke så det er et lite under.

Greit for oss at VAR er rimelig opptatt under VM. Når teknologien blir brukt også i våre ligaer blir sånt straffe. Jeg mener også et det er sykt rettferdig.

Viking fikk mange dommeravgjørelser imot seg i fjorårets sesong. Da tar vi mot en «kompensasjon» og to når som helst før tegnet for å se på opptakene blir en del av fotballen her i landet også.

En i sekken på det tidspunktet hadde vært lite heldig, for å si det mildt. Historikken i år har vist at Viking sliter radikalt med å få gang på spillet sitt når motstanderen tar ledelsen.

Les også

To Viking-mål på to minutter senket røde HamKam

Klart rødt kort

Kampbildet snur når Tommy etter 10 minutter snapper og keeper kommer ut for å grabbe alt utenom ballen. Tommy blir tatt og utvisningen klar. Rødt kort. Ikke «rosa» som noen prøvde seg på. Ja, selv om han var på vei ut mot siden. Hadde jo hatt tomt bur om han uhindret kunne fortsatt.

Da tenker alle automatisk: «dette blir lett mat» 11 mot 10 i 80 min på hjemmebane. Få fram kulerammen. Kjør over disse hedmarkingene nå. Slik går det sjeldent når et lag snører sekken for å ødelegge mest mulig.

De får også et lite ekstra gir de resterende. HamKam jobbet iherdig fram til pause. Samtidig er vi for daue. Det slåes for seine pasninger, generelt elendig tempo og statiske bevegelser så det holder på topp. Flere ganger lå det fire spillere på linje helt oppe i forsvarsrekken. Veldig lett å markere ut kan man si.

Midtbanen må også kunne dra av en mann og forsere opp mot motstanders forsvar slik at vi skaper mer overtall.

Les også

Viking-børsen: – Alt handlet om ham!

Vikings Markus Nakkim takker publikum etter kampen mellom Viking og HamKam.

Ikke imponert

Og sist men ikke minst gir dem et problem eller to ekstra. Ikke imponert over prestasjonene før hvilen kan jeg trygt si. Spesielt ikke fra han noen mente var banens beste: Sale.

Meget bra innsats hele kampen det skal han ha. Men hva skjer siste tredjedel? Ingenting. Innleggene ender hvor som helst og avsluttingene er ikke i nærheten de heller. En spiller med et slikt driv og fart må dere nå terpe innleggsvarianter på og
sist men ikke minst hvordan klemme den der kulen mellom stengende. Da blir Sale en spiss i toppklasse. Kan dette være mulig å skape et sluttprodukt ut av denne spilleren Bjarne og co?

Les også

Video: Se målene i Viking-seieren

Banens beste

Det snur til de grader i starten etter hvilen. Innsvinget corner som jeg etterlyste, rett på pannen til Tommy. Utagbart i nettet bak sisteskansen. To minutter etter. Tommy til Andy der sistnevnte presisjonsskyter ballen bort i hjørnet og klask i nettmaskene. Utagbart og bølgen ble tatt. Av undertegnede.

Men like fullt en bølge om fantasien er særdeles god. Jeg unner Danielsen det målet av hele mitt hjerte. Tommy var beholdningen med tre uhyre viktige involveringer. Det holder til banens beste i min bok. Juryen får ha meg unnskylt.

At laget som helhet ikke er i sin beste form viser mangel på alternativer og løp framover når motstanderen henger i tauene. Et lag i form hadde kjørt over de grønne og hvite etter de to kjappe målene.

Vikings Tommy Høiland etter kampen mellom Viking og HamKam.
Les også

Investorhjelp gir Viking 4 millioner til spillerkjøp i sommer

Vant fortjent

Kampen var som helhet ikke velspilt, men Viking vant fortjent.

Viking har nå full pott på de siste kampene uten å sprudle. Det er faktisk en særdeles viktig egenskap.

Seier mot Strømmen i neste kamp så er vi der. Da kan høsten bare komme. Blir og spennende å se hvem som blir og hvem som eventuelt hentes inn. Hvordan vil stallen se ut?

Hvilke spillere som eventuelt skal jaktes? Dette avhenger av hva som skjer med våre leiesoldater. Dette må avgjøres rimelig kjapt. Blir de, er mitt ønske en drivende god og sterk sentral midtbanespiller samt en enda større og sterkere spiss.

Hva mener dere ?

Les mer om

  1. Blogg
  2. Viking FK
  3. Ingve Bøe