Fotball

Jörgen Lennartsson bekreftet som ny Lillestrøm-trener

– Jeg er utrolig motivert, sulten og inspirert for å jobbe som trener igjen, sier 53-åringen.

Svenske Jörgen Lennartsson blir ny trener i Lillestrøm.
  • Roar Lyngøy

Lillestrøm innkalte fredag til pressekonferanse for å informere om hvem som overtar den ledige trenerjobben etter Arne Erlandsen. LSK betegnet det som et «velkjent» trenernavn.

Og klokken 13 ble det bekreftet at den nye treneren heter Jörgen Lennartsson. 53-åringen har trent en rekke svenske klubber, og i 2011 ledet han Stabæk.

Hans foreløpig siste jobb som hovedtrener var i svenske IFK Göteborg, som han forlot i fjor sommer. Lennartsson var speider for Åge Hareides Danmark under fotball-VM.

Les også

Ekspertenes dom etter vårsesongen: Disse har overrasket mest, og her er fiaskoene

– LSK passer meg perfekt

– Jeg er utrolig motivert, sulten og inspirert for å jobbe som trener igjen. Lillestrøm SK passer meg perfekt med den kulturen, historien og ånden som råder der. Det er en klubb som har Norges kanskje beste treningsfasiliteter, en flott arena med utrolig engasjerte supportere – og er et sted der fotballkulturen er veldig, veldig sterk. Sammen med øvrig støtteapparat og spillere ønsker jeg å gjøre en maks innsats for LSK fremover, sier Lennartsson.

Styreleder Morten Kokkim uttaler til egen hjemmeside at han er strålende fornøyd med å ha fått landet avtalen.

Kontrakten er på to og et halvt år, og strekker seg med det ut 2020-sesongen.

– Vi har hatt en rekke kandidater på blokken. En liten håndfull har vi snakket med, og det har vært trenere både fra Norge, Skandinavia og kontinentet. Én trener har vi gått i forhandlinger med, og det er Jörgen Lennartsson. Vi er veldig glade for at en slik kapasitet takket ja til å bli ny hovedtrener i LSK, sier Kokkim.

Les også

Tjærnås ut mot sommerpausen som skal hjelpe RBK: – Vi må være ydmyke nok til å innrømme at det ble feil

Erlandsen mistet tilliten

Tidligere trener Arne Erlandsen måtte gå i slutten av juni, etter at han skal ha mistet tilliten i både spillergruppen og blant sine nærmeste medarbeidere. Det ble ifølge Romerikes Blad også rettet kritikk mot Erlandsens treninger og mangel til å ville presse motstanderen høyt i mange kamper.

Trenerveteranen berget LSK fra nedrykk i 2016. I fjor ledet Erlandsen Lillestrøm til cuptriumf.

– Jeg har den største respekt for det arbeidet Arne Erlandsen har gjort i Lillestrøm. Jeg skal ikke forandre på masse saker. Det fundamentet som har vært der under sesongen skal vi bygge videre på, og så skal vi skru litt til på enkeltdetaljer, sier Jörgen Lennartsson.

Lillestrøm ligger på 13.-plass med 14 poeng etter 16 serierunder i Eliteserien. Kun målforskjell skiller til Stabæk (kvalik) og Start (nedrykk).

Les mer om

  1. Lillestrøm SK
  2. Arne Erlandsen
  3. IFK Göteborg