Fotball

Målgarantisten Moussa sikret TIL-seier

Han kom til Tromsø med et rykte for å kun pådra seg gule kort, men på Alfheim har Sofiane Moussa blitt en målgarantist.

  • Anders Rossvoll

Tuniseren ble matchvinner med sin tredje scoring på tre forsøk på Alfheim. Dermed tok TIL sin andre seier for sesongen, og spilte på seg nødvendig selvtillit.

Sofien Moussa ble matchvinner med sin scoring da Tromsø slo Brann 1-0 søndag.

– Få med publikumTIL kom til Alfheim med tre strake serietap og 12 baklengs i sekken. Derfor hadde Bård Floviks menn mye å bevise.

– Vi skal spille vårt spill og få med oss publikum, fortalte Flovik til TV2 før kampstart.

Og det skulle ikke ta lang tid før publikum fikk noe å juble for, og de tunge nederlagene kunne glemmes. Etter seks minutter fikk Aron Sigurdarson ballen på venstrekanten og løftet den inn mot Sofiane Moussa. Tuniseren fikk tidligere TIL-back Ruben Kristiansen til å se ut som en juniorspiller på bakerste stolpe og kriget inn 1-0. Brann har fått en god åpning på årets sesong, men har vonde minne fra Alfheim. På de tre siste turene til Tromsø har de verken klart å få med seg poeng eller å score mål.

Det tok en halvtime før bergenserne skapte sin første farlighet. Midtstopper Bismar Acosta fløy fryktelig høyt på et hjørnespark, men avslutningen var ikke like solid som spensten til costaricaneren. Med pannebrasken sendte han ballen like utenfor stolpen til Gudmund Kongshavn, som så ut til å ha brukbar kontroll på forsøket.

LES OGSÅ:

Les også

  1. Svært svakt Rosenborg reddet poeng etter utvisning

  2. Salvesen sendte Sør Arena til himmels etter sen utlikning

Fyr i teltet

Rett før pause kokte det på kunstgresset da målscorer Moussa mente at Acosta var ufin og brukte albuen i en duell. Spissen var tydelig frustrert på vei inn i garderoben, og måtte roes ned av lagkameratene i en omgang TIL hadde meget god kontroll defensivt.

– Vi leder 1-0, men det har vært få målsjanser. Etter pause må vi bedre kontroll på ballen, for der har vi vært litt uryddige. Vi skal i hvert fall skape flere sjanser, sa Flovik til TV2 før andreomgang ble sparket i gang.

Spillerne ga riktignok ikke publikum noe fyrverkeri ute etter pause, men hjemmefansen hadde all grunn til å være fornøyd med TILs bunnsolide defensiv.

I løpet av 88 minutter slapp de ikke bergenserne til en eneste målsjanse, men så kunne innbytter Azar Karadas spolert festen da han nikket kula mot mål.

Et tigersprang av Gudmund Kongshavn sikret imidlertid at samtlige poeng ble igjen på Alfheim.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL
  3. SK Brann