Rosenborgs supporterleder: - Vi føler oss alltid velkommen i Molde

RBK-supporterne har snakket ut med MFKs sikkerhetssjef.

Kjernen-leder Espen Viken.

Det var flere kritikkverdige hendelser fra både Molde— og Rosenborg-supporterne under søndagens oppgjør mellom Molde og Rosenborg.

– Når Molde og Rosenborg møtes har det en tendens til å gå ei kule varmt for enkelte. Det ligger i sakens natur, mener Espen Viken.

Han sier de setter stor pris på at de har fått telefon fra sikkerhetsansvarlig i MFK, Arve Tovan, i etterkant av kampen. Der diskuterte de blant annet situasjonen som førte til at fire RBK-supportere valgte å storme bana etter kampen.

LES OGSÅ: Molde anmelder drapstrusselen mot Bakenga

Sikkerhetssjef i MFK, Arve Tovan, bekrefter overfor Rbnett at de har snakket sammen om dette. Tovan sier også at de har tatt ansvar for situasjonen.

Kjernen-lederen mener det er viktig at de alvorlige hendelsene blir snakket om i ettertid, og kanskje ikke rett etter kampslutt.

– Det er kjempebra at det diskuteres og snakkes om, men rett etter kampslutt er kanskje et dårlig tidspunkt. Da er supporterne veldig gira og samtalene blir mindre saklige, sier han.

Roser Molde

Vik ønsker å rose Molde FK for måten Rosenborgsupporterne ble tatt imot på.

Mushaga Bakenga fikk en rekke personlige tilrop fra Rosenborg-fansen under søndagens toppkamp.

– Vi føler oss alltid velkommen på Aker stadion, og vi blir behandlet veldig bra. Vi ønsker å ta selvkritikk på at folk tar med ulovlig pyro inn på stadion, men synes kanskje rutinene for hvordan man kroppsvisiterer folk burde gjennomgås, sier Viken.Han synes media har bidratt til å sette Rosenborgsupporterne og Kjernen i et dårlig lys.

– Det har blitt brukt en del medieuttrykk som blir feiltolket. De har kun valgt ut videoklipp og bilder av folk med masker og pyro. Det blir helt feil. Det er på lang vei ikke så ille som det virker, sier han.

— Framstilt som en vikingehorde

Vik synes det har vært et rolig opphold i Molde. Det var langt verre før.

– Vi blir framstilt som en vikingehorde som inntar byen for å plyndre og sloss. Slik er vi ikke. Vi fikk mye skryt for oppførselen vår fra Tangenten og Kompagniet, stedene vi oppholdt oss før kamp. Det vil alltid være noen hos begge lag som lager bråk, slik er det bare. Og de finnes ikke bare hos Kjernen, slik det blir framstilt i media. Men det bruker vi ikke som ei unnskyldning. Folk må stå for det de har gjort, sier han.

Kjernen skal ha et møte med Rosenborg i dag, hvor de skal diskutere Instagram-meldinga hvor Molde-spiller Bakenga ble drapstruet, den ulovlige blussinga og banestormingen.

– Det vil selvfølgelig få konsekvenser for de det gjelder. Folk må ta ansvar for egne handlinger, sier Viken.

Les mer om bråket i toppoppgjøret her:

RBK-supporter drapstruet Molde-spiller før toppkampen

Rosenborg-fansen beklaget til Bakenga etter tribunehetsen

Hege (22) klarte ikke å sitte og høre på all kritikken av RBK-supporterne etter Molde-kampen

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk