Bare fire seiere til tross: Høgmo er sikker på at han får fortsette

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo måtte tåle spørsmål om egen fremtid på den siste pressekonferansen før Bulgaria-kampen.

Per Mathias Høgmo måtte tåle spørsmål vedrørende sin egen fremtid på onsdagens pressekonferranse.

SOFIA (Aftenposten): Torsdagens EM-kvalifiseringskamp mot Bulgaria i Sofia er en skjebnekamp. Med seier er det kun teorien som kan frata Norge en plass i playoppkampene i midten av november. Men med tap passeres Norge av Bulgaria på EM-kvalifiseringsgruppe H. Og veien til et eventuelt EM-sluttspill i Frankrike neste sommer blir betraktelig mer kronglete.

På pressekonferansen på stadion i Sofia fikk Høgmo flere spørsmål om sin egen fremtid.

Les også

Dette er Tjærnås' bønn til Høgmo før Bulgaria-kampen.

— Jeg opplever at ledelsen er krystallklar. Dette er et langsiktig prosjekt over fire år. Det forholder jeg meg til. Dessuten er ikke dette et Per-Mathias-prosjekt. Det er norsk fotball som har valgt en strategi, sa Høgmo på VGs spørsmål om han nå følte trøkket fra omgivelsene.

— Tror du at du overlever selv om det ikke blir playoff, fulgte TV2 opp.

— Ja, svarte Høgmo.

Norge hadde et bra utgangspunkt med ni poeng etter de fire første kampene i EM-kvalifiseringen. Men i mars ble det 5-1-tap borte mot Kroatia. Og hjemme på Ullevaal i juni ble det kun 0-0 hjemme mot Aserbajdsjan. Dermed var ikke tredjeplassen like trygg lenger.

Hvem mener du at bør spille mot Bulgaria? Sett opp ditt lag her!

I Norges tropp har toppscorerne (Tom Høgli, Håvard Nielsen og Håvard Nordtveit) kun to mål.

— Det er et generasjonsskifte, et kraftig generasjonsskifte, og når du ser på antall kamper til spillerne så gjenspeiler det også antall mål. Vi trenger spillere som melder seg på og scorer, både på landslaget og i internasjonal fotball.

Les også

Norges spisstrener: - Trenger ikke drysse tryllestøv over spissene

Høgmo mener Bulgaria er favoritter torsdag kveld.

— De gjorde en god kvalik sist og er litt tilbake på vinnersporet med et ganske rutinert lag. Det er ikke overraskende at de er favoritter på hjemmebane.