Fotball

– Prikkfri kamp

<p><strong> <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=278169&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#278169" target="_blank">TIL — Slaven 2-1:</a></strong> Per-Mathias Høgmo strålte etter nok en TIL-seier.</p>

TROMSØ 20090524:Tromsø-trener Per Mathias Høgmo etter eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø og Lyn på Alfheim stadion i Tromsø søndag kveld.Foto: Rune Stoltz Bertiniussen / SCANPIX
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

ALFHEIM: NK Slaven hadde lite eller ingenting å by på i 3. kvalikrunde kampen borte mot TIL. Likevel tok det kroatiske laget ledelsen på straffspark i 37. minutt, men både før og etter, var det kun ett lag på banen, og to drepende effektive minutter i 2. omgang sørget for TIL-seier.

– Først og fremst vil jeg bare si at jeg er strålende fornøyd. Vi gjør en bort i mot prikkfri fotballkamp, kommer rundt på kantene, har mye gjennombrudd i midten og får ingen kontringer i mot. Objektivt sett, er dette en kamp vi burde vunnet 3-0, i stedet blir det 2-1, sier TIL-trener, Per-Mathias Høgmo.

Han føler TIL har skaffet seg et meget godt utgangspunkt før returoppgjøret i Kroatia neste uke.

– Vi scorer i Kroatia

– Vi ser hvor giftige vi er på bortebane og vi kommer til å score i Kroatia, da må de ha to, tre eller fire mål for å slå oss i hvert fall. Vi så hvor temposvake de er, og om de står høyere enn egen 16 meter der, da scorer vi, sier TIL-treneren.

– Likevel, vi kommer til å møte et helt annet lag borte, og det blir en tøff kamp, legger Høgmo til.

Lars Iver Strand hadde målgivende pasning til 1-1 målet, og var også fornøyd med kampen og egen innsats.

– Vi gjør en god kamp og kjører over de. Da vi scoret, var det på tide vi fikk mål, etter å ha hatt så mange sjanser. Jeg synes selv jeg gjør en god kamp, sier Strand.

– Kan ikke senke oss

Og de siste ukers opptur, tror Strand kan fortsette.

– Vi er på en opptur nå, men vi kan ikke slippe oss ned et lite hakk en gang da er vi ute av den flyten igjen. Jeg sa for et par kamper siden at det kom til å bli en interessant høst. Siden da har vi kun vunnet, og jeg mener vi har noe på gang, sier Strand.

For andre gang på rad snudde TIL 0-1 til 2-1. Først mot Strømsgodset i serien, så mot NK Slaven i 3. kvalikrunde i UEFA Europa League.

– Selv på 0-1 er vi veldig positive og har alltid trua på å snu kampen. Vi gikk ut i 2. omgang for å score både to, tre og fire mål, men vi må være fornøyd med to, sier høyrekanten.

Les også

  1. &ndash; Et godt resultat

  2. Spissmangel krever handling

  3. &ndash; Trist farvel

  4. Effektive minutter

Les mer om

  1. Europa League