Branns spisstalent trener med tysk storklubb

Håkon Lorentzen (18) er i Kaiserslautern.

TYSKLAND: Håkon Lorentzen skal prøvespille i Kaiserslautern.

Lorentzen har hatt en vanskelig periode etter at han i sommer returnerte fra et låneopphold hos divisjonsrivalene Åsane. Siden returen har ikke spisstalentet vært på banen for Brann i A-sammenheng. Tyske Kaiserslautern ønsket å få Lorentzen på et treningsopphold, hvor han nå trener med klubbens juniorlag.

Skadet

— Dette sa vi ja til. Håkon har gått litt skadet, og var ikke så aktuell for laget i sesonginnspurten. Vi valgte å si ja til forespørselen, sier sportssjef Rune Soltvedt.

Lorentzen dro til sørvest-Tyskland søndag og returnerer etter planen fredag. Mandag trente han med U19-laget til Kaiserslautern. Nivået opplevdes ikke som avskrekkende, tvert imot.

— Det gikk veldig fint å spille. For meg handler dette om å kjenne på nivået. Det er mye læring i å oppleve en annen type fotball og å sitte i garderoben uten å forstå et ord, sier Lorentzen som hadde italiensk, ikke tysk på skolen.

Spillerens agent, Stig Lillejord, sier følgende:

— Vi ønsket at han skulle trene med et tysk juniorlag, som et ledd i hans utvikling og læring. Der kan han se, oppleve og lære og samtidig ta tempen på hvor han står i forhold til en god, tysk utviklingsavdeling.

Juni

Lorentzens nåværende avtale med Brann løper ut juni neste år. Soltvedt svarer dette på om Brann ønsker å forlenge avtalen hans:

— Vi har diskutert saken med ham, uten å lande på noe. Håkon dro på lån til Åsane i sommer, og fikk stå helt fritt i forhold til om han skulle fortsette der ut sesongen eller om han ville returnere til oss. Han valgte det siste. I Brann har kanskje konkurransen vært for sterk for ham. Det er slik med Håkon at siden han debuterte så tidlig, føler man at han har vært i toppfotballen lenge. Mens realiteten kanskje er at han har hatt en normal utvikling for en 18 år gammel spiller, sier Soltvedt.

Lorentzen sier han ikke vet hva han ønsker.

— Jeg må snakke med Brann og høre hva de sier, melder Lorentzen, som opprinnelig var i kamptroppen som møtte Nest-Sotra.

BRANN-PODCAST: