Fotball

Mike Jensen sikret sølvet for Rosenborg

Rosenborg ydmyket Strømsgodset på Lerkendal.

 • Emil Ringstad

Lerkendal (Adressa.no): Rosenborg vant overlegent 4-1 på Lerkendal, og fikk samtidig beskjeder om at Molde slo Odd på Aker stadion. Dermed kunne RBK-spillerne slippe jubelen løs og feire sølvet sammen med fansen

Tidlig baklengs

Før kampstart fikk Mike Jensen prisen som årets spiller av RBK-supporterne, mens Micke Dorsin fikk blomster for sin 250 seriekamp for trønderne og Daniel Örlund ble hyllet før sin siste RBK-kamp.

Kampens åpningsminutter var meget jevnspilt, der ingen av lagene skapte noe særlig med sjanser. Rosenborg holdt mye på ball, mens Godset kjørte kontringer og i det 13. minuttet ble det stille blant RBK-supporterne. Godset kjørte i vei en kontring, der et innlegg fra høyre nådde Iver Fossum på bakre stolpe. Han sendte så i vei ballen tilbake i samme retning som den kom fra, og Örlund ble fullstendig utspilt. På motsatt stolpe fikk Peter Kovacs stå helt alene og kunne enkelt bredside ballen i mål. Dermed fikk sølvjagende Rosenborg en verst tenkelig start på kampen.

Rosenborg-supporterne gjorde det de maktet for å støtte laget, og sang for full hals for å støtte laget i jakten på utligningsmålet. Det skulle ta en stund før utligningsmålet kom, for etter Godsets scoring var det svært lite futt i begge lagene. Godset var det beste laget i første omgang og hjemmelaget skapte knapt en eneste målsjanse i løpet av de første 45. minuttene. Grunnen til det var at gjestene var meget disiplinerte og beveget seg godt defensivt, noe som førte til at Rosenborg ikke kom seg inn i motstanderens 16-meter.

Utligningen kom

Det siste kvarteret av omgangen viste Rosenborg seg fra en bedre side, og det resulterte også til mål.

I det 37. minuttet glapp det for første gang i kampen i markeringene for Godset og det utnyttet Rosenborg. Hjemmelaget hadde opparbeidet seg et hjørnespark, der Tore Reginiussen fikk ballen på hodet og stusset den inn mot mål. Der sto Micke Dorsin helt alene og med en herlig flikk pirket han ballen forbi Godsets Adam Larsen Kwarasey og i mål til full jubel blant hjemmefansen.

Bare minutter etter utligningsmålet kunne Jonas Svensson ha sendt Rosenborg i føringen. Høyrebacken fikk stå helt alene ved 16-meteren, men skuddet suste rett i tverrliggeren og ut. De siste minuttene av omgangen var Rosenborg det klart beste laget, men måtte nøye seg med å gå til garderoben med 1-1. ## Feststemt

Etter sidebytte ga Rosenborg full gass for å få en tidlig scoring, og bare ett minutt ut i omgangen var Pål Andre Helland nære ved å stusse inn ledermålet etter et innlegg av Dorsin, men Kwarasey kom ut og hindret Helland i å rekke frem.

Sendte Lerkendal til himmels

Begge lagene var meget farlige frempå det første femten minuttene av kampen, men begge lags keepere leverte flere gode redninger. 70 minutter ut i kampen kom beskjeden som de fleste tilskuerne ventet på. Molde gikk opp i 1-0 over Odd, og dermed trengte Rosenborg bare ett mål for at det ble sølv. Hjemmefansen gjorde sitt for å hjelpe laget, og i det 72. minuttet fikk Tore Reginiussen en kjempemulighet til å score, da Pål Andre Helland la et perfekt innlegg inn mot Reginussen, men en fantastisk redning av Kwarasey hindret scoring.

Rosenborg jaget for alvor ledermålet og i det 76. minuttet sendte Mike Jensen Lerkendal til himmels. Innbytter Martin Ødegaard mistet ballen på egen halvdel og ballen endte opp i beina på Jensen som fintet ut Kwarasey og plasserte ballen enkelt i mål. Dermed var Rosenborg oppe i 2-1 og aldri før har det vært så høyt lydnivå på Lerkendal denne sesongen. Scoringen førte til at Rosenborg var oppe på sølvplass og sølvet virket enda tryggere da Molde gikk opp til 2-0 på Aker Stadion et kvarter før slutt.

Jensen fikk sin hyllest

Det siste kvarteret på Lerkendal ble en fest ut av de sjeldne. Rosenborg cruiset mot sølv og i det 85. minuttet satte Mike Jensen spikeren i kista. Helland la inn foran mål og ballen gikk via en Godset-spiller, der ballen til slutt endte hos Jensen som fikk en tå på ballen og satte inn sitt andre for dagen og sitt niende for sesongen. Dette satte Lerkendal-publikummet pris på og supporterne ropte Jensens navn i ett minutt.

Sølvfeiring

De siste minuttene hadde Rosenborg full kontroll og de siste tre minuttene fikk laget stående applaus mens de cruiset inn til sølv. Helt på slutten kom det fjerde for dagen, da innbytter Riku Riski utnyttet slapt forsvarsspill og plasserte ballen enkelt forbi Kwarasey. Mer skjedde ikke og med det vant Rosenborg 4-1, og ettersom Odd tapte 2-0 borte mot Molde ble det sølvjubel på Lerkendal.

 1. Les også

  Sollied har snakket med RBK om trenerjobben

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK
 3. Strømsgodset IF

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  RBK-treneren om midtbanehelten: - Vi skal binde ham fast i Trøndelag

 2. FOTBALL

  «Fyrtårnet» Malec fikset Rosenborg-seier

 3. FOTBALL

  - Vi dominerte fullstendig

 4. FOTBALL

  RBK senket av Storflor da Godset-legenden tok farvel

 5. FOTBALL

  Nykommer Gytkjær ble helten for svekket RBK

 6. FOTBALL

  Her tenner Reginiussen europahåpet på overtid