Fotball

Arsenal slaktes etter ydmykelsen: - Wenger må vurdere fremtiden sin

Arsenal var sjanseløse mot Bayern München.

  • Steffen Stenersen

Bayern-Arsenal 5–1 (se målene i videovinduet øverst)

Arsenal og Bayern München kjenner hverandre godt etter mange møter i Champions League de siste årene, og denne sesongens dobbeltoppgjør startet med kveldens kamp i Tyskland.

Det skulle ikke gå slik Arsene Wengers menn hadde tenkt seg.

Etter 90 minutter hadde Arsenal blitt totalt overkjørt, og fått fem mål i sekken. Da hjalp det lite med Alexis Sanchez’ bortemål. Sifrene kunne vært så mye styggere også for Arsenal.

– Jeg føler med Wenger. Det er på grensen til flaut. Utklasset. Utspilt. Wenger er nødt til å vurdere fremtiden sin nå. Dette er hans laveste punkt noensinne, mener Arsenal-legende Martin Keown, ifølge BBC.

Arsene Wenger fikk litt å tenke på etter kampen mot Bayern.

– Alt i alt må jeg si at de er et bedre lag enn oss. De spiller fantastisk fotball i andre omgang, og vi senker nivået vårt. Det er vanskelig å forklare, sa Arsenal-manager Wengers kommentar etter kampen.

Les også

Her reiser en syk Jansrud hjem fra VM: - Forstøverapparat var aldri aktuelt

– Når du spiller på det nivået her...

Da Arjen Robben banket inn 1–0, skulle vi få en forsmak på hva som var i vente. Robben er viden kjent for å dra med seg ballen innover i banen fra sin høyre kant, for så å avslutte med venstrebenet. Det skjønte ikke Francis Coquelin. Arsenal-forsvareren ledet nederlenderen innover i banen. Da smalt det.

– Når du spiller på det nivået her, så må du ha kartlagt motstanderen såpass at du vet han går innover der, sa Morten Langli i Viasat-studio.

Arjen Robben-spesial sendte Bayern i ledelsen.

– Helt utrolig. Man lurer på hvilke forberedelser som gjøres, mente Rune Bratseth om forsvarspillet.

Arsenal skulle svare, da Laurent Koscielny fikk straffe etter å ha blitt sparket av Robert Lewandowski. Alexis Sanchez bommet fra merket, men fikk to sjanser etterpå, og til slutt satt den. Det sto 1–1 til pause, et resultat Arsenal kunne si seg fornøyd med.

Etter pause skulle det nemlig bli tyngre.

Les også

Dette krever Lagerbäck av sine norske spillere

Dobbel-Thiago

Koscielny måtte ut med skade, inn kom Gabriel Paulista. Da viste Arsenal hvor viktig franskmannen er for den defensive tryggheten i Arsene Wengers lag.

– Alt går galt etter noen få minutter fordi man har mistet kapteinen. Han som kommer inn, han seiler rundt der på skøyter, sa Danmark-trener Åge Hareide i Viasats studio.

På ti minutter gikk det fra 1–1 til 4–1. Robert Lewandowski, samt to scoringer fra Thiago Alcantara, gjorde at Arsenal hadde mistet det meste av håp om avansement i løpet av veldig kort tid.

Thomas Müller satte inn Bayerns siste.

– I andre omgang spilte vi fantastisk fotball. Vi drepte kampen. De siste kampene har vi ikke spilt vår beste fotball. Men mentaliteten i dette laget, og når det kommer til de viktige kampene er vi der, sa Arjen Robben etter kampen.

Med noen minutter igjen av ordinær tid skulle ydmykelsen bli komplett. Thomas Müller fikk all tid i verden inne i Arsenals felt, og satte enkelt inn hjemmelagets femte for kvelden.

Les mer om

  1. Arsenal FC
  2. Bayern München