Lekre scoringer og kontroversiell straffe i RBK-seier

Rosenborg knuste Start, men det var ikke uten dramatikk.

Scoringer av Anders Ågnes Konradsen, Pål André Helland, Fredrik Midtsjø og Jørgen Skjelvik gjorde at Rosenborg tok en komfortabel 4-0-seier borte mot Start søndag kveld. Men straffesparket Helland scoret på skulle aldri vært tildelt, ettersom fellingen på Midtsjø skjedde utenfor 16-meteren og like før pause fikk Start også en scoring feilaktig annullert for offside.

Les også

Helland: - På 2-0 var det greit. Da hadde jeg bidratt nok

Praktscoring

RBK holdt på å kløne det til for seg selv allerede etter to minutter da et tilbakespill fra Johan Lædre Bjørdal gikk forbi André Hansen og strøk utsiden av stolpen. Start virket best i åpningsminuttene, men det hjalp dem ikke mye da Anders Ågnes Konradsen viste seg frem med en scoring fra øverste hylle etter fem minutter.

Les også

- Vi rystet Rosenborg, og ble beinhardt straffet

Rosenborg fikk innkast høyt i banen på venstresiden og Matthias Vilhjalmsson vant hodeduellen inne i feltet. Islendingen stusset ballen videre til Konradsen som kom stormende fremover og avsluttet på hel volley. Skuddet gikk som en prosjektil opp i krysset fra ti meter og plutselig ledet gjestene 1-0. Ingebrigtsens menn styrte mesteparten av spillet etter scoringen, selv om Starts angrepsspillereviste tendenser. Det var imidlertid foran eget mål de var nærmest ved å score de første 17 minuttene. RBK rullet opp fint på høyrekanten og Jonas Svensson slo et lavt innlegg fra dødlinjen. Jørgen Hammer stakk frem en fot og styrte ballen rett i earmene til Håkon Opdal fra en liten meter.

Les også

RBK-sjefen beundrer Ajer: - Ja, kunne tenke meg han i RBK

Kontroversiell straffe

Espen Børufsen og Rolf Daniel Vikstøl hadde to gode muligheter på headinger tre minutter senere, men André Hansen var med på notene og vartet opp med to veldig gode redninger og sørget for at de beholdt ledelsen.

Vondt ble til verre for Start etter 25 minutter. Fredrik Midtsjø ble felt rett utenfor 16-meteren, men dommeren pekte på straffemerket til store protester fra Starts spillere og supportere. Fra ellevemeteren gjorde Helland ingen feil, sendte Opdal feil vei og satte inn 2-0 med en godt plassert straffe nede i høyre hjørne. Helland måtte bytte fem minutter senere, med det som sannsynligvis var en kjenning på lårproblemene han merket mot Dnipro på torsdag.

Dramatisk slutt på omgangen

Kvartet etter scoringen gikk rolig for seg, med en heading som gikk like utenfor stolpen fra innbytter Holmar Örn Eyjolfsson som den eneste beholdningen, før effektive RBK hadde marginene på sin side og økte til 3-0 i siste minutt.

Fredrik Midtsjø fikk ballen i returrommet etter et frispark og skjøt fra 20 meter. Skuddet gikk via benet til en Start-forsvarer og endret retning. En utmanøvrert Opdal fikk fingertuppene på ballen, men klarte ikke å hindre at den gikk over streken og i mål.

Starts frustrasjon ble enda større da de fikk en scoring feilaktig annullert for offside på overtid. Mads Stokkelien ble spilt gjennom i bakrom og overlistet Hansen, og reprisene viste at Mikael Dorsin opphevet offsiden og at scoringen skulle blitt godkjent.

Les også

Kapteinen tilbake etter 181 dager: - Det er deilig!

Lekker chip

Andre omgang kunne ikke åpne på en bedre måte for RBK, som bare brukte to minutter på å øke ledelsen igjen.

Ole Selnæs slo en krempasning av de sjeldne som åpnet Start-forsvaret. Skjelvik stormet gjennom i bakrom og var iskald alene mot keeper. 24-åringen vippet ballen elegang over Opdal og ga Rosenborg 4-0. Etter at Rosenborg hadde trillet mye ball og skrudd ned tempoet, viste den samme duoen seg frem igjen et kvarter senere. Selnæs slo en ny genial pasning i bakrom til Skjelvik, som også denne gangen prøvde å vippe ballen over Opdal, men keeperen ble stående oppreist og hindret ny scoring.

Les også

Svensson om landslagsuttaket: - En guttedrøm som går i oppfyllelse

Reginiussen-comeback

Rosenborg kontrollerte kampen og ville tydelig ikke bruke mer krefter enn nødvendig utover, men både Skjelvik og Matthias Vilhjalmsson skapte farligheter for Start-forsvaret.

Selv i den rolige perioden, fikk Rosenborg-supporterne noe å juble for: Tore Reginiussen ble byttet inn tolv minutter før slutt og fikk sine første minutter etter akillesskaden han pådro seg i serieåpningen mot Aalesund i april.

Mot slutten av kampen, kunne også Mikael Dorsin tegnet seg på scoringslisten da han nesten driblet seg gjennom forsvaret, men det ebbet ut i 4-0-seier for RBK.

Nå har Rosenborg åtte poengs luke ned til tabelltoer Stabæk med fire kamper igjen å spille.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk