Overkommelig VM-trekning for Hareide - Island møter Messi og Argentina

VM-gruppene er klare. Sjekk hele trekningen her!

 DANSK DRENG: Nicklas Bendtner har håp om en plass i Danmarks VM-tropp.

Fredag ettermiddag ble VM-gruppene for mesterskapet i Russland i 2018 trukket i Moskva.

Englands tidligere VM-toppscorer Gary Lineker ledet seansen sammen med den russiske sportsjournalisten Maria Komandnaja i kongresspalasset i Kreml.

Gamle VM-helter som Diego Maradona, Gordon Banks, Carles Puyol, Cafu, Fabio Cannavaro og Laurent Blanc var med på å trekke lagene.

Se oversikt over alle gruppene lenger ned i saken!

Les også

Når fotball-VM spilles i Russland, får ikke russerne røre dopingprøvene

– Skal gå videre

For Åge Hareide og Danmark ble det en grei trekning. Danskene havnet i gruppe C, sammen med Frankrike, Australia og Peru. Frankrike, som vant VM i 1998 og tok sølv i fjorårets EM-sluttspill, blir selvfølgelig tøft, men Australia og Peru bør det være mulig å beseire.

– Det kunne ha vært mye verre, så vi er tilfredse, sa Hareide til DR.

Han ville derimot ikke gå så langt som å kalle det en drømmetrekning.

– Jeg vet ikke om jeg vil si det. Alle er tøffe å spille mot.

På forhånd hadde Danmark-sjefen pekt på vertsnasjon Russland, Peru og Panama som ønskemotstandere i neste års VM. Ett av ønskene fikk han innfridd.

DANSK SJEF: Åge Hareide avbildet i Moskva like før trekningen fredag.

Hareide vurderer Frankrike som kanskje verdens beste landslag. I fjor tapte Didier Deschamps' menn EM-finalen mot Portugal. Peru og Australia er mer ukjent motstand for Hareide.

– Peru har vært i omspill som oss. Australia er også et lag vi ikke kjenner så godt til, men nå skal vi skaffe oss den kunnskapen vi trenger. Det eneste jeg vet er at vi har mye høyere spillere enn Peru, og Australia har kanskje det eldste laget i VM.

Hareide mesterskapsdebuterer mot Peru 16. juni i Saransk. De møter Australia i Samara 21. juni og spiller siste gruppekamp mot Frankrike i Moskva 26. juni.

– Vi skal være tilfreds med den gruppen. Vi skal ha samme mentalitet som i kvalifiseringen. Da trodde vi hele tiden at vi kunne gå videre, og nå tror vi at vi går videre fra VM-gruppen, sier Danmarks kaptein Simon Kjær ifølge Ekstra Bladet.

– Vi skal gå videre, ingen tvil. Alt annet er ambisjonsløst, fastslår Sevilla-spilleren.

Les også

TV 2 får likevel dekke FIFA-trekningen i Moskva

Island møter Messi

Island, det store overraskelseslaget fra forrige EM, må bryne seg på Argentina og Lionel Messi. VM-debutantene møter også Kroatia, som de slo i kvalifiseringen, og Nigeria i en tøff gruppe D.

Island åpner mot Argentina i Moskva 16. juni og møter Nigeria i Volgograd 22. juni. Heimir Hallgrimssons menn avslutter gruppespillet mot Kroatia i Rostov 26. juni.

– Dette blir en opplevelse, men det vil bli utrolig vanskelig, og jeg tror folk vil skjønne det, sier Islands kaptein Aron Einar Gunnarsson ifølge Morgunbladid.

– Vi møter Kroatia igjen, et lag som har vist seg å være vanskelige for oss, selv om vi slo dem siste gang. Argentina er et av de sterkeste lagene i verden, mens Nigeria er et mer ubeskrevet blad, sier Gunnarsson.

Sverige mot verdensmesterne

Sverige havnet sammen med regjerende verdensmester Tyskland. Janne Anderssons lag skal også opp mot Mexico og Sør-Korea i gruppe F.

Sverige åpner mot Sør-Korea i Nizjnij Novgorod 18. juni og møter Tyskland i Sotsji 23. juni. Gruppespillet avsluttes mot Mexico i den østligste byen, Jekaterinburg, 27. juni.

– Det er en tøff gruppe, men nå var det denne vi fikk, så da synes jeg at det er greit, sier Sveriges landslagssjef Janne Andersson ifølge Aftonbladet.

Han tror lagets selvtillit blir viktig for å gå videre fra gruppen.

– Det meste vi har gjort siden forrige sommer er jeg fornøyd med. Vi skal jobbe videre i samme retning og føler naturligvis at vi har en sjanse mot denne typen motstand, sier Andersson.

Ellers er det verdt å merke seg at vertsnasjonen Russland må sies å ha vært heldig med trekningen. Russerne møter Saudi-Arabia, Egypt og Uruguay i gruppe A.

England havnet i gruppe E, og skal møte Belgia, Tunisia og VM-debutant Panama.

Slik blir VM-gruppene:

  • Gruppe A: Russland, Saudi-Arabia, Egypt, Uruguay
  • Gruppe B: Portugal, Spania, Iran, Marokko
  • Gruppe C: Frankrike, Australia, Peru, Danmark
  • Gruppe D: Argentina, Island, Kroatia, Nigeria
  • Gruppe E: Brasil, Sveits, Costa Rica, Serbia
  • Gruppe F: Tyskland, Mexico, Sverige, Sør-Korea
  • Gruppe G: Belgia, Panama, Tunisia, England
  • Gruppe H: Polen, Senegal, Colombia, Japan

De to beste lagene fra hver gruppe går videre til åttedelsfinale.

Åpningskampen går mellom vertsnasjon Russland og Saudi-Arabia på den totalrenoverte Luzjniki-stadion 14. juni.

– Jeg ønsker alle lag lykke til og oppfordrer alle fans til å komme til Russland og nyte neste sommer, sa Russlands mektige president Vladimir Putin da han ønsket forsamlingen i Kreml velkommen.

Vi fulgte trekningen direkte