Enkel seier for Mourinho i Manchester United-debuten

Ingen problemer mot Wigan i treningskamp.

Manchester United tok en enkel seier mot Wigan i José Mourinhos første kamp som manager.
  • 100% Sport

WIGAN ATHLETIC — MANCHESTER UNITED 0-2

Henrikh Mkhitaryan var toneangivende mot Will Grigg og Wigan, men armeneren satt på benken da Manchester United scoret målene i 2-0-seieren.

José Mourinho stilte et reservepreget United-lag i sin første kamp som klubbens manager lørdag formiddag.

Henrikh Mkhitaryan og Eric Bailly fikk sine uoffisielle debuter fra start, mens en av sommerens store signeringer i europeisk fotball, Zlatan Ibrahimovic, ikke var med. Svensken og de andre spillerne som deltok i EM som Wayne Rooney, Anthony Martial og Bastian Schweinsteiger har fortsatt ferie.

Les også

Leicester-stjerne klar for Chelsea

Les også

Alle sommerens overganger i Premier League

Mourinho: – Ypperste klasse

Mkhitaryan var frisk de første 45 minuttene før han ble byttet ut som en av sju spillere ved pause. Den tidligere Dortmund-spilleren var en konstant trussel for Wigan-forsvaret og kunne kronet sin første kamp med scoring. Skuddforsøket fra kanten av femmeteren gikk imidlertid over tverrliggeren.

– Mkhitaryan er en spiller av ypperste klasse, og han er inne i sin beste alder. Måten han toucher ballen på er så vakker, sa Mourinho til klubbens TV-kanal etter kampen.

Les også

Zlatan gis ekstra ferie - får trolig United-debuten hjemme i Sverige

Fornøyd Mourinho

27-åringen ble tatt av til pause, og andreomgangen var bare fire minutter gammel da Manchester United tok ledelsen. Den 41 år gamle keeperveteranen Jussi Jääskeläinen sleivet til ballen på et utspill og traff innbytter Juan Mata, som på uegoistisk vis serverte Will Keane på åpent mål.

Rett før timen doblet Andreas Pereira ledelsen etter en dødball. Brasilianeren klinket til på direkten fra elleve meter og ballen suste opp i krysset.

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet, selv om det ikke var det viktigste. Jeg kunne se noen av prinsippene våre i spill der ute. Spillerne har begynt å tenke fotball sånn som jeg gjør, det er jeg fornøyd med, sier Mourinho.

Den nordirske EM-hiten Will Grigg startet på topp for Wigan etter at han ikke fikk et eneste minutt i Frankrike, men klarte ikke å finne nettmaskene for laget som rykket opp til den engelske mesterskapsserien forrige sesong.

Manchester Uniteds neste treningskamp er mot Dortmund 22. juli. Heller ikke da skal Ibrahimovic være med. (©NTB)