Fotball

United-legende: - Solskjær gjorde et uslettelig inntrykk på meg

Andy Cole mener nordmannen lyste opp Old Trafford.

Ole Gunnar Solskjær jubler for en United-scoring i 2003. Ifølge Andy Cole gjorde nordmannen et voldsomt inntrykk.
  • Sindre Trygsland

I et intervju med united.no forteller den tidligere storscoreren om forholdet til Ole Gunnar Solskjær, en spiller Cole delte garderobe med i over fem år. Og det er ikke mangel på superlativer når engelskmannen beskriver den nåværende Molde-treneren.

— Enkelte medspillere gjør et uslettelig inntrykk på deg. Ole var en slik type, både som spiller og ikke minst som menneske og venn, sier han til supporterklubbens nettsider.

Les også

  1. Ny undersøkelse: Dette er Premier Leagues mest forhatte lag

  2. Guardiola har innført pizzaforbud og nekter overvektige spillere å trene med laget

— Jøss, så ung han ser ut

Sammen vant de to spissene en rekke titler med storklubben, blant annet den velkjente trippelen i 1999, der Solskjær ble matchvinner i Champions League-finalen mot Bayern München.

Det er nå 20 år siden Solskjær kom til storklubben, og i den forbindelse ble Cole stilte spørsmål om den norske spissens inntog i Manchester.

— Jøss, så ung han ser ut, var det første jeg tenkte da jeg så Ole. Og det tenker jeg fremdeles når jeg treffer ham, sier Cole.

De to kjempet mot hverandre om spissplassene i Manchester United. Den ene var en veletablert stjerne, med store sesonger bak seg i blant annet Newcastle. Den andre var en ukjent nordmann fra Kristiansund.

Les også

Ødegaard spilte en omgang mot PSGs stjernegalleri

Lyste opp Old Trafford

– Som spiss er det ofte en fordel med minimalt press på deg. Om du ikke lykkes umiddelbart vil både fansen, pressen og manageren gi deg tid. Men Ole lyste opp Old Trafford fra første stund. Det var en enorm prestasjon, sier Cole.

Les også

Avis: - Zlatan kan tvinge Rooney bort fra United

— Ole hadde et fantastisk debutsesong. Han ble vel hentet for rundt 1,5 millioner pund om jeg ikke husker helt feil, og det var mange i England som ikke visste hvem han var til tross for at han hadde gjort sine saker meget bra for Molde og det norske landslaget, sier den tidligere storspissen.

Med spisser som Cole, Solskjær, Dwight Yorke og Teddy Sheringham i klubben, var det hard kamp om plassene i United. Men Cole hevder han aldri så på nordmannen som en konkurrent.

— Foran motstandernes mål var han både kynisk og nådeløs, men du priste deg lykkelig over å ha ham på ditt lag, sier engelskmannen.

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Manchester United
  3. Ole Gunnar Solskjær