Ciljan Skjelbred hylles i Tyskland

«Per Skjelbred ist Herthas König der Diebe», skriver Berliner Morgenpost om trønderen.

SENTRAL: Per Ciljan Skjelbred er en av de mest sentrale spillerne på Hertha Berlin.

I norsk oversettelse betyr det at trønderen er lagets kongetyv. Det Skjelbred gjør er å stjele baller på banen. Avisen fastslår at han er en av ligaens fem beste ballvinnere. Dessuten står han for det som gjør Hertha gode: vilje og lederegenskaper.

Leserne hos Berliner Morgenpost får også vite at Skjelbred er en jeger som gjerne går på elgjakt sammen med kona Kristine. På banen er han imidlertid ikke like ivrig etter å lade for skudd. I siste kamp hadde han kun ett skuddforsøk i løpet av to omganger, og da traff han ikke mål.

— Jeg håper at det snart klaffer, sier Per og håper at det kan skje allerede onsdag kveld.

Da kommer Eintracht Frankfurt på besøk. Det burde ligge an til hjemmeseier om man legger tabellposisjonen til grunn. Hertha ligger på tredjeplass bak Bayern München og Borussia Dortmund, mens frankfurterne befinner seg fjerde sist.

Les også

Skjelbred om livet i Tyskland: - Det er ikke alle her som liker meg

Mr. Pålitelig

— Vi forbyr ham ikke å skyte på mål, sier manager Michael Preetz og ler, men han tilkjennegir at han absolutt ikke er misfornøyd med nordmannen.

— Han er vår «Mr. Pålitelig». En foregangsmann for innsatsvilje, definisjonen på begrepet lagspiller – og han er også en viktig personlighet for oss, sier Preetz til avisen, som bemerker at manageren ikke har for vane å skryte for mye av sine spillere.

— Når noen spør meg om Skjelbred, er det bare å vise tommelen opp, sier Preetz, som på tysk bruker ordet Paradespieler.

Skjelbred står for det som alltid har kjennetegnet Hertha; lagmoral og innsatsvilje.

Andre mer i rampelyset

Mens trønderen er et arbeidsjern som alltid beholder bena på bakken, er det andre spillere som oftere får rampelyset på seg, spilleopplegger Vladimir Darida eller angrepsduoen Vedad Ibisevic og Salomon Kalou.

Men bak dem sørger Skjelbred for det nødvendige basisarbeidet. Det viser han på flere måter. Han er jegeren på banen som ikke har som fremste oppgave å score, men sørge for giftige pasninger. Den norske landslagskapteinen er en av de beste ballvinnerne i Bundesliga, fastslår Berliner Morgenpost.

Per Ciljan Skjelbred, som har spilt i Berlin siden 2013, har ikke vært tilgjengelig for kommentar. Han skal spille kamp onsdag kveld og i helgen og gir derfor ikke noen intervjuer denne uken, opplyser agent Jan Ludvigsen.

Ønsket i flere land

Derimot er Ludvigsen å få i tale, og agenten kan opplyse at det er stor interesse for nordmannen.

— Klubber i Spania og England og andre klubber i Tyskland lurer på hva som skjer. Vi er i gang med å snakke med Hertha, men det er flere ting som skal passe inn, sier Ludvigsen, som røper at Skjelbred har lyst til å fortsette i Berlin, der familien har etablert seg.

— Når Hertha henvendte seg til oss halvannet år før kontrakten utløper, sier det også at klubben gjerne vil beholde ham, avslutter Jan Ludvigsen.

Ikke noe dårlig kort i lønnsforhandlingene.