Fotball

- Eliteserierettighetene solgt uten budkamp

<p>Canal + skal vise deler av eliteserien fra 2013. TV 2-sjef Alf Hildrum reagerer på at det ikke ble budrunde.</p>

Tippeligaen Rosenborg - Tromsø 19 juni 2011Lerkendal Stadion, TrondheimRosenborg-gutta jubler etter 3-1-scoringen til Per Ciljan SkjelbredFoto : Arve Johnsen, Digitalsport
  • Svein Rune Kjøllesdal

Fotball Media AS har solgt visningsrettigheten til hovedrunden i eliteserien 2013–2016. Her har Canal + sikret seg rettighetene til å vise seks kamper per runde, rettighetene gjelder både tv, IP tv, web og mobil, skriver fotball.no

– Vi ønsker attraktivt innhold på Canal +, og rettigheten til norsk fotball er et svært viktig tilbud til våre seere. Nå ser vi fram til å utvikle produktet i fireårsperioden , sier daglig leder i Canal + i Norge, Steinar Brændeland til fotball.no.

– Vi er glade for å kunne tilby våre seere det beste fra eliteserien , sier administrerende direktør i Canal +, Johan Kleberg.

Fotballpresident Yngve Hallén er godt fornøyd med å ha fått i land en langsiktig avtale.

– Inntektene fra salg av medierettigheter kommer hele norsk fotball til gode, og denne avtalen sikrer at vi kan videreutvikle breddefotballen, parallelt med toppfotballen , sier Hallén.

Ingen budrunde

TV 2 har hatt rettighetene til å vise eliteserien i flere år, men nå tar altså betal-kanalen Canal + over. Det skjedde uten at rettighetene var ute på anbud.

— Dette kom som lyn fra klar himmel. Vi ble orientert av fotballforbundet om at rettighetene skulle ut på en anbudsrunde. Men de har valgt et helt annet løp nå, sier TV 2-sjef Alf Hildrum.

TV 2 skal ha blitt informert i et møte tidligere i dag og verken de eller andre medier skal ha fått mulighet til å by på rettighetene.

— Dette er en beslutning tatt av Fotball Media As, uten at andre medieselskap fikk være med på en reell budrunde. Jeg er overrasket over at vi ikke fikk muligheten til å by, fotballforbundet har ikke tatt seg tid til å finne verdien av rettighetene, sier Hildrum på Tv2 Nyhetskanalen.

Krevde at det ikke ble offentlig

Yngve Hallén sa på TV 2 Nyhetskanalen at Norsk Toppfotball ikke bryter noen forhold med Tv2. — De rettighetene som er blitt solgt var ledige. Vi fikk inn et bud fra Canal + hvor en av betingelsene var at det ikke kom ut. Budet var så godt at vi godtok det.

Hallén legger ikke skjul på at de har fått bedre betalt for kampene som skulle gå på betal-tv, enn de gjorde sist.

— Vi fikk en vesentlig høyere pris på betal-tv rettighetene enn tidligere. Men det er viktig å understreke at det kun er snakk om deler av rettighetene. Det skal fremdeles selges en del rettigheter, sier Hallén til Tv2 Nyhetskanalen. .

Viktige for fotballen

Hallén sa videre at TV 2 har vært viktig for norsk fotball.

— TV 2 har vært med på å bygge opp norsk fotball, og har vi ønsker de med videre, selv om betal-tv rettigheten gikk til en annen kanal. Vi vil sette oss ned å diskutere med dem, når den verste skuffelsen har lagt seg, sier Hallén.

Canal +-sjef Steinar Brændeland ville ikke si noe om hvor dyre rettighetene ble for Canal +.

— Det kostet oss noe, men vi vil ikke gå ut med et eksakt beløp. Nå skal vi prøve å følge etter TV 2 som har gjort en fantastisk jobb, sier Brændeland til TV 2 Nyhetskanalen.

Hva mener du om at Canal + har kjøpt rettighetene? Har TV 2 gjort en god jobb?

Les også

  1. TV 2-Wathne: - Jeg er ikke Petter Stordalen

  2. Canal+ : - Skal gi et best mulig tilbud

  3. Supporternes bønn til Canal+

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien