Fotball

TIL har ikke gitt opp Lehne Olsen: – Det klubben prøver å gjøre for meg er helt sjukt

Simo Valakari og TIL har de siste ukene gått nye veier for å prøve å beholde Thomas Lehne Olsen i Tromsø.

Thomas Lehne Olsen på trening med TIL i Tyrkia torsdag. Foto: Aleksandar Djorovic

  • Rune Robertsen
    iTromsø

ANTALYA (iTromsø): Forrige sesongs mestscorende i TIL med 11 eliteseriemål ga kort tid etter sesongslutt i november uttrykk for at han ønsket å forlate klubben. Årsaken var å komme nærmere kjæresten på Østlandet.

Flere tilbud har kommet på Lehne Olsen, men TIL har valgt å takke nei til både Lillestrøm og Sarpsborg. Ingen av dem skal være i nærheten av det som iTromsø vet er TILs prislapp på 2,5 millioner kroner.

Da beskjeden fra Lehne Olsen kom hadde TIL to valg. Enten kjempe for å endre Lehne Olsens syn eller å la han gå uten kamp.

Les også

Nå er TIL sikre på Lehne Olsen-salg

Står fast på at han vil bort

De har valgt det første. Spesielt etter nyttår har TIL jevnlig vært i kontakt med Lehne Olsen for å overbevise han om å bli. I forrige uke hadde klubbledelsen et møte med spissen.

– Vi vet at det handler ikke om noe på banen, men jobber for å løse det som skjer utenfor banen med ham. Er det noen løsning vi kan finne for at kjæresten hans kan flytte hit så ser vi på det, sier Valakari sittende i lobbyen på luksushotellet Royal Seginus et kvarters kjøring fra flyplassen i Antalya.

– Det TIL prøver å gjøre for meg er helt sjukt. At de prøver å legge til rette på den måten de gjør setter jeg veldig stor pris på. Men til syvende og sist har vi fotballspillere et liv på banen, og et utenfor. Hvis ikke det klaffer er det ikke hundre prosent optimalt, sier Lehne Olsen i en bestemt tone etter torsdagens formiddagstrening.

– Den eneste grunnen til at jeg ønsket meg bort fra TIL er den delen på grunn av den siden av fotballen. Hadde det vært sportslig sett kunne jeg ikke tenkt meg en annen klubb akkurat nå.

– Å få deg til å forlenge er altså ikke aktuelt nå?

– Ikke akkurat nå.

– Tror du det i det hele tatt kan være mulig?

– Per dags dato, så nei, men du vet jo aldri i fotballen, sier Lehne Olsen.

Les også

Tromsø-talentet håper på A-lagskontrakt med Odd

TIL-treneren har uansett bestemt seg for å jobbe hardt for å holde på spissen. Valakari poengterer at de ikke nærmest daglig snakker med spissen i Tyrkia, men heller vil la Lehne Olsen konsentrere seg om fotballen.

– Vi har virkelig ikke gitt opp dette. Jeg kjenner realitetene. Med Thomas mener jeg fortsatt det er så stort potensial som ennå ikke er kommet ut, sier treneren.

Lehne Olsen ønsker at det skjer noe rimelig raskt, og at det blir en god løsning både for han og klubben.

– TIL må få de pengene de mener de bør ha og fortjener. At det blir en ryddig prosess, om det skjer. At man blir verdsatt på den måten de ønsker å ordne for meg er veldig bra. Og det handler ikke om penger, sier Lehne Olsen.

Han legger ikke skjul på at en klubb som Lillestrøm ville vært spennende dersom en overgang blir en realitet i vinter.

– Jeg vil ikke si noe mer om det, men kanskje er den klubben den mest fristende, sier Lehne Olsen til iTromsø.

Les også

TIL-talent på samme landslag som AC Milan og Manchester City-spillere

Slik stiller TIL

Når TIL møter St. Pölten i årets første treningskamp fredag, en kamp som for øvrig vises på itromso.no, er det med Lehne Olsen fra start. Selv om spisskollegaene Mushaga Bakenga og Runar Espejord sliter med skader hadde det ikke i alle klubber gått automatikk i at et tilfelle som Lehne Olsen ville fått starte.

– Forsesongen er alltid lang, og det er godt å komme i gang igjen. Jeg har trent godt i ferieperioden, slår spissen fast.

I treningskampen er ikke trioen Mushaga Bakenga, Simen Wangberg eller Runar Espejord tilgjengelig grunnet skader. Også Lasse Nilsen er usikker.

Dermed blir startelleveren trolig slik: Gudmund Taksdal Kongshavn–Magnar Ødegaard, Mehdi Dioury, Kent-Are Antonsen–Magnus Andersen, Mikael Norø Ingebrigtsen, Morten Gamst Pedersen, Gjermund Åsen, Hans Norbye–Aron Sigurdarson–Thomas Lehne Olsen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22005056
2Rosenborg21106154
3Vålerenga21104134
4Molde21105324
5Viking210136-33
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Tromsø IL
  2. Eliteserien