FC København garanterer at Solbakken ikke erstatter Høgmo

Solbakkens arbeidsgiver har ingen planer om å slippe suksesstreneren.

Norges Fotballforbund kan se langt etter Ståle Solbakken, konstaterer FC København.
  • Nicholas Bergh

Helt siden Norge begynte å slite i VM-kvalifiseringen denne høsten, har ryktene om at Ståle Solbakken kan ta over som landslagssjef svirret.

De ryktene blir naturligvis kraftigere etteronsdagens nyhet om at Per-Mathias Høgmo er ferdig i jobben. I norske medier løftes Solbakken av mange frem som den beste kandidaten til å ta over.

Solbakken har imidlertid kontrakt med FC København til sommeren 2018, og beskjeden fra den danske hovedstaden er klokkeklar også etter Høgmo-nyheten: Solbakken får ikke dra. Det forteller klubbens pressesjef Jes Mortensen til Aftenposten torsdag formiddag.

— Vi har svart på dette spørsmålet flere ganger. Han er FCK-trener frem til minimum sommeren 2018, men forhåpentligvis lenger, sier Mortensen på vegne av klubben.

- Så hvis han skal bli landslagstrener før det, vil dere kreve kompensasjon?

— Du har jo fått svaret. Han er FCK-trener frem til sommeren 2018. Fikk du med deg hva Solbakken selv sier om spekulasjonene? Les sitatene her.

Nektet for samtale om jobben

Dermed har Norges Fotballforbund en lang vei å gå dersom de ønsker å lokke Ståle Solbakken hjem til Norge. Søndag skrev Dagbladet imidlertid at toppfotballsjef Nils Johan Semb diskuterte landslagsjobben med Ståle Solbakken i København uken før landskampen mellom Norge og Tsjekkia.

Senere har imidlertid både Semb og Solbakken benektet at landslagsjobben var tema da de møttes.

Danske medier virker forøvrig overbevist om at det er usannsynlig at Solbakken vil forlate Champions League-klubben FC København til fordel for norsk landslagsfotball.

I en kommentar kommer sportsredaktør i Ekstra Bladet med humoristiske betraktninger rundt Solbakken-spekulasjonene.

— Naturligvis er «Ola Langrendsløber» i ferd med å smelte sammen av glede over muligheten for at Ståle Solbakken er en konkret landslagstrenerkandidat etter Per-Mathias Høgmos avskjed. Men la oss ta den danske hatten på, og se dette fra lavlandet. Så kan nordmennene drømme så mye de bare vil, skriver Olsen.

LES OGSÅ: Svensk kandidat om Norge-jobben: – Skal svare om jeg blir kontaktet.

- Finn en annen mann!

Videre skriver sportsredaktøren at Ståle Solbakken hjelper dansk fotball med å markere seg ute i Fotball-Europa, og han oppfordrer Norge til å «finne en annen mann til sitt kriselandslag».

Olsen ser heller ikke bort fra at Solbakken blir landslagstrener om ikke så altfor lenge, men da for Danmark, og ikke Norge.

I et intervju med VG onsdag beskrev Solbakken selv det som en ære å trene sitt eget land, men han ville ikke svare konkret på om han vil ha jobben.

Hør siste Aftenpodden Sport. Høgmos avgang, cupfinalen, Carlsens VM-kamp og langrennsåpningen blir diskutert :