Fotball

Det hjelper ikke å være Rosenborg og ha stor lommebok hvis ikke jussen er på plass

Kommentar: Nå utfordres RBK av sine egne.

Tidligere assistenttrener Erik Hoftun har gått til sak mot Rosenborg sammen med Kåre Ingebrigtsen, som var hovedtrener i klubben i flere år.
  • Klaus Børringbo

Hovedtrener Kåre Ingebrigtsen og hjelpetrener Erik Hoftun er så eitrende sinte på sin egen klubb at de har gått til rettssak.

Gjennom fire dager i Sør-Trøndelag tingrett vil de få slått fast at de er usaklig oppsagt og skal ha millioner i erstatning. Det kan vise seg at de har en god sak.

Les også

  1. RBK ba retten si nei til TV-sendt Ingebrigtsen-rettssak

  2. Jusekspert: - RBK har en dårlig sak mot Ingebrigtsen og Hoftun

Rosenborg-ledelsen mente de hadde gjort nok da de tilbød Ingebrigtsen og Hoftun lønn ut kontraktstiden – etter å ha sparket dem. De mener også at oppsigelsen var saklig.

Ola Bernhus, kommentator i Aftenposten.

De hadde gitt hovedtreneren advarsler, hvis han ikke skjerpet seg, kunne det få konsekvenser for ansettelsen.

Som det fikk.

Da det så ut som om Ingebrigtsen ikke gjorde noe for å forbedre seg, men tvert imot fortsatte som før, sa styret stopp, selv om RBK fortsatt var med i cupen, jaget gull i serien og skulle jobbe videre i Europa.

Rosenborgs styreleder Ivar Koteng.

Disse resultatene holdt ikke for styret. De sa at Ingebrigtsen ikke holdt mål – ikke god nok som leder, ikke faglig god nok som trener.

Styret la sin egen fotballfaglige vurdering til grunn. Laget hadde ikke utviklet seg i tråd med styrets ambisjoner. De visste at det ville bli massivt bråk, men var villige til å stupe inn i det.

Men tidspunktet var merkelig, klubbens fremgangsmåte var omstridt.

Det styret neppe hadde regnet med, var at Ingebrigtsen og Hoftun ville gå til motangrep, at de ville samle publikum rundt seg og holde avskjedsshow utenfor Lerkendal, at de ikke ville la seg kjøpe ut – og at klubbens egne patrioter ville reagere med sinne.

Rosenborg opplever altså at penger ikke er mektig nok lenger. Det understrekes av bråket da Ingebrigtsen skulle erstattes med Eirik Horneland.

Haugesund FK var slett ikke fornøyd med Rosenborg, hverken pengene de ble tilbudt eller trøndernes handlingsmåte. De fant seg ikke i at Rosenborg turet frem som de selv ville.

RBK har vært vant til at deres overlegne økonomi har sikret dem de spillerne og trenerne de har siklet etter.

Styreleder Ivar Kotengs tone og uttalelser har ikke stilnet dem som mener at Rosenborg gjennom historien har opptrådt vel arrogant, spesielt i spillermarkedet.

Det er blitt murret tidligere, men murringens kraft er blitt borte når penger har kommet på bordet.

Ikke nå. Haugesund-saken ble løst med penger, men Ingebrigtsen og Hoftun er fortsatt forbannet.

Rosenborg derimot, mener at oppsigelsen var saklig.

Ingebrigtsen var blitt advart, styret hadde ikke lenger tillit til ham og klubben utbetaler gjenstående lønn.

Men holder det?

Andre klubber kommer til å studere i detalj når dommen falle. At trenere sparkes ut, er så vanlig at Rosenborg-saken vil få betydning for mange klubber og trenere – når som helst, viser det seg.

Les mer om

  1. Rosenborg BK
  2. Erik Hoftun
  3. Kåre Ingebrigtsen